Меси не желае Гризман в Барселона


Н. Гавазов

Меси не желае Гризман в Барселона

Трансферът на нападателя на  Атлетико Антоан Гризман в Барселона продължава да се бави, като страните все още не могат да се договорят. Това твърди RMC Sport.

Първо, преговорите далеч не са успешни, защото самият 28-годишен французин не е постигнал споразумение с каталунския клуб по условията на личния контракт.

В същото време Гризман би искал да приключи преговорния процес възможно по-бързо, защото други клубове също се интересуват от него, за което Барселона вече е уведомена. Съобщава се, че нападателят е изнервен от тази неяснота, още повече, че с гръм и трясък обяви, че напуска Мадрдид, а до момента няма нищо конкретно по отношение на бъдещата му кариера.

Трансферът се затруднява в голяма степен и от отношението на ръководството на Атлетико към представителите на Барселона, за които стана известно преди няколко седмици, че са се опитали  да влияят на французина по време на сезона.

Най-големият проблем по отношение на прехода на Гризман идва от Лионел Меси. Лидерът и главната звезда на Барселона по никакъв начин не подкрепя идеята привличането на Антоан. Аржентинецът е уведомил ръководството на клуба, че предпочита босовете да хвърлят усилия върху  връщането на Неймар в ПСЖ, отколкото да хабят енергия по отношение на Антоан.

В същото време изданието потвърждава, че през миналата седмица каталунците са се опитали да се свържат с парижани за завръщането на бразилеца, но френският клуб по никакъв начин не е подкрепил тези усилия.  

По-рано се съобщаваше, че Иван Ракитич, Усман Дембеле и Филипе Коутиньо са били предложени на френския шампион в замяна на бразилския футболист.

През този сезон 27-годишният Неймар изигра 28 мача за ПСЖ във всички турнири, като вкара 23 гола и даде 13 асистенции.

Гризман пък записа участие в 48 двубоя, в които се отчете с 21 гола и 10 асистенции.

Барселона завърши миналия сезон на първо място в Ла Лига, а Атлетико завърши на втора позиция в таблицата за класиране.

  Сподели
478