Валенсия направи решителна крачка към ШЛ, Виляреал се спаси от изпадане


FUTBOL-TV

Валенсия направи решителна крачка към ШЛ, Виляреал се спаси от изпадане

Валенсия постигна много важна победа с 3:1 над Алавес на "Местайя", благодарение на което "прилепите" се настаниха на заветното четвърто място във временното класиране на Примера дивисион. Радостта обаче бе и от факта, че Барселона се наложи над Хетафе в друг двубой от този кръг и точно поради тази причина тимът от предградието на Мадрид е изместен от 4-та позиция.

Тимът на Марселино има 58 точки - колкото и Хетафе, но заради по-добрите си показатели в директните мачове Валенсия изпреварва своя съперник.

В 11-ата минута Химо Наваро засече на близката греда центриране от корнер на Джони и даде аванс на своя тим. Карлос Солер (29), Санти Мина (34) и Кевин Гамейро (68) осигуриха обрата и трите точки за "прилепите“.

В друг любопитен двубо от днешния кръг в испанското първенство - Виляреал си гарантира мястото в испанския елит и през следващия сезон, след като постигна очаквана домакинска победа с 1:0 над Ейбар в двубой от предпоследния кръг на Примера. Карл-Токо Екамби вкара единственото попадение в 60-ата минута, а след днешния успех "жълтата подводница" вече има 43-точки - цели шест повече от Жирона. 

  Сподели
420