Реал Мадрид с поражение малко преди края на сезона


FUTBOL-TV

Реал Мадрид с поражение малко преди края на сезона

Реал Мадрид записа още едно поражение в този доста слаб сезон. Тази вечер момчетата на Зинедин Зидан инкасираха своята 11 загуба от старта на кампанията в Ла Лига, след като паднаха с 1:3 при гостуването на традиционно труден съперник за тях, какъвто е Реал Сосиедад.

19-годишният Браим Диас беше точен за "белите" след само 6 минути игра, но мадридчани допуснаха обрат и три гола във вратата си. Пет минути след първия гол в мача - баските изравниха. Вилиан Жозе подаде атрактивно с пета към Мерино, който се оказа сам срещу Тибо Куртоа и го елиминира с хубав удар - 1:1.

В 39-ата централният бранител на гостите Хесус Вайехо умишлено спря топката с ръка по пътя им към мрежата и получи червен картон. Тибо Куртоа спаси последвалата дузпа след удар на Уилиан Жозе. В 57-ата минута  Марсело проспа центриране в неговата зона и Салдуа го надскочи, като успя да изненада и Куртоа - 2:1.

Отбраната на Реал стана за смях и в 67-ата минута, когато Начо не се намеси при центриране в полето, а за негово щастие Оярзабал стреля само в страничната греда. За точна голова добавка обаче чакаше Мугуруза, който реализира първия си гол в професионалния футбол, именно в мрежата на безпомощния Куртоа.

До края разгромът за Реал можеше да бъде пълен, но Аднан Янужай удари напречната греда.

  Сподели
93