Барса даде малко повод за радост на феновете


FUTBOL-TV

Барса даде малко повод за радост на феновете

Барселона записа успех с 2:0 над Хетафе в двубоя от предпоследния 37-и кръг на Ла Лига. Този резултат позволи на Валенсия да отмъкне 4-ото място от столичани благодарение на победа 3:1 над Алавес в друга среща от кръга.

Иначе на "Камп Ноу" вече сигурните шампиони донесоха малко радост на феновете, след загубения полуфинал в Шампионска лига

Барселона откри резултата от нищото в 39-ата минута. Лео Меси центрира в наказателното поле и Жерард Пике отклони леко с глава, за да предизвика спасяване на Сориа. Артуро Видал обаче дебнеше наблизо и направи успешна добавка.

В 88-ата минута Хорхе Молина беше на сантиметри от това да изравни за Хетафе, като неговият изстрел с глава разтресе напречната греда. Пропускът се оказа ключов, защото буквално в следващата атака Барса най-сетне преодоля яростната съпротива на противниковия страж, който до преди това спаси няколко положения.

Меси получи от Сержи Роберто в наказателното поле и не сбърка, вкарвайки отблизо своя гол №35 през сезона. Така Барса се поздрави с успеха.

  Сподели
612