Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Алавес
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 14:00

Атлетик Билбао бързо се върна на победния път и записа пети успех за последните си седем мача в Примера. В междинния кръг баските се наложиха с минималното 1:0 като гост на Леганес. Така "лъвовете“ отново продължават да се надяват на място в европейските клубни турнири. В момента играчите на Гайска Гаритано имат 49 точки и са на 7-мо място в подреждането. Аут за регионалното баско дерби е Карийо, а Капа е под въпрос.

От фаворит за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига тимът на Алавес сега е изправен пред угрозата въобще да не участва в Европа наесен. Баският клуб няма победа в шест последователни мача, а през седмицата селекцията на Абелардо Фернандес отстъпи с 0:2 у дома от почти сигурния нов-стар шампион Барселона. Алавес е на 8-мо място и има 46 точки. Аут за тежката визита в Билбао са Наваро и Буржи.

Прогноза: Атлетик Билбао – Алавес 2:1


Леганес – Селта Виго
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 27.04.2019 г.
Час: 19:30

Две победи, две равенства, а сега и две загуби – това са изявите на Леганес в Примера. През седмицата "лос пепинерос“ отстъпиха с 0:1 у дома от коравия тим на Атлетик Билбао, а поражението остави столичани с 41 точки, заемайки 12-то място в класирането. Засега опасната зона е на дистанция от осем пункта, така че Леганес все още не си е свършил работата докрай.

Борещият се за оцеляване състав на Селта спечели важна точка през седмицата, след като галисийци направиха 1:1 като гости на Еспаньол. Така "небесносините“ имат общо 36 пункта, като са на две точки от зоната на изпадащите, а възпитаниците на Фран Ескриба заемат 16-ото място в колоната. Мендес е контузен за гостите.

Прогноза: Леганес – Селта Виго 1:1


Валенсия – Ейбар
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 28.04.2019 г.
Час: 13:00

Атлетико Мадрид се наложи с 3:2 над гостуващия Валенсия в среща от междинния 34-ти кръг на Ла Лига. За “прилепите" се разписаха Кевин Гамейро (36) и Дани Парехо (77 - дузпа), но това не бе достатъчно поне за частичен успех. Поражението накърни амбициите на Валенсия за място в топ 4, тъй като "лос че“ са 6-ти и остават с 52 точки, и са с три по-малко от Хетафе и Севиля, като ще трябва да се надяват тези два отбора да направят повече грешки в оставащите четири кръга до края на сезона. Черишев и Кондогбия са аут за домакините.

Ейбар инкасира втора поредна загуба и общо трета за последните си пет мача в Примера. Този път баските отстъпиха от последния в класирането Уеска с 0:2. Ейбар е 13-ти и мат 40 точки, като засега е на шест от зоната на изпадащите. Кадровите проблеми за треньора Хосе Мендилбар са свързани с отсъствието на Арбия, Енрих и Рамис.

Прогноза: Валенсия – Ейбар 2:0


Жирона – Севиля
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 28.04.2019 г.
Час: 15:00

Отчайващата форма на Жирона продължи и през седмицата, когато каталунският клуб допусна шест последователна загуба в първенството. Този път хората на Еусебио Сакристан бяха надиграни от Валядолид с 0:1. Поражението размести позициите на тези два отбора и сега Жирона е в зоната на изпадащите, като има 34 точки и заема 18-то място. Планас и Адай са контузени.

Севиля постигна разгромна победа с 5:0 в домакинството си на Райо Валекано от 34-ия кръг на Примера Дивисион. Домакините на “Рамон Санчес Писхуан" направиха страхотно второ полувреме, в което паднаха всички пет гола. Всичко започна в 55-ата минута с гол на Куинси Промес. Само две минути по-късно падна втори гол. Мунир Ел Хадади получи пас във вратарското поле, овладя и отблизо вкара за 2:0. Отново той бе автор и на третия гол в 62-ата минута, правейки резултата класически. В 71-ата минута и Бен Йедер записа името си сред голмайсторите. Крайното 5:0 оформи резервата Брайън Хил с удар отблизо. Благодарение на победата и грешната стъпка на Хетафе, двата отбора имат пот 55 точки, но андалусци остават на 5-то място в класирането. Ескудеро е наказан, а Вьобер контузен.

Прогноза: Жирона – Севиля 1:3


Реал Сосиедад – Хетафе
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 28.04.2019 г.
Час: 17:15

Колебливите изяви на Реал Сосиедад продължиха и през седмицата, когато баският клуб допусна втора поредна и общо трета загуба за последните си пет мача в Примера. Този път северняците отстъпиха с 0:1 у дома от борещия се за оцеляване Виляреал след допуснат гол в заключителните минути на срещата. Поражението остави "синьо-белите“ с 41 точки, като баските са на 11-то място в подреждането. Ияраменди, Гевара, Сурутуса, Морено и Родригес са с травми и не е изключено да пропуснат предстоящия двубой.

Хетафе и Реал Мадрид не успяха да излъчат победител в мач от междинния 34-ти кръг в Ла Лига, завършвайки при нулев резултат. Още във втората минута, Карим Бензема можеше да открие, след като проби в наказателното поле и директно шутира към вратата, но топката профуча покрай страничния стълб. Хетафе се доказа като силен домакин и създаде немалко положения пред Кейлор Навас, костариканецът обаче изигра много силен двубой и спаси всичко, което трябваше. С някои добри отигравания се отличи получилият титулярно място Брахим Диас. Хетафе засега удържа четвъртото място в битката за зона "Шампионска лига" и има 55 т., колкото и петият Севиля. Дедю, Антунеш и Беграра са контузени, а Дакоман е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад – Хетафе 1:2


Виляреал – Уеска
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 28.04.2019 г.
Час: 19:30

Виляреал направи голям скок в битката за оцеляване като изтръгна ценнна победа с 1:0 в гостуването си на Реал Сосиедад на “Аноета". Така "жълтата подводница" се отдалечи сериозно от зоната на изпадащите. Това бе трети пореден успех за възпитаниците на Хави Кайеха. Единственото попадение за гостите падна в 85-ата минута. Тогава при едно разиграване след корнер Санти Касорла центрира в наказателното поле, където Жерард Морено се извиси и с глава порази вратата за 0:1. С този успех Вилареал излезе на 14-та позиция в класирането с 39 точки, което е на пет от опасната зона.

Новакът Уеска продължа да се надява на чудо. След четири поредни равенства арагонци стигнаха и до успех през седмицата, след като надиграха с 2:0 у дома Райо Валекано в "опашкарски“ сблъсък. Успехът отлепи Уеска от дъното и тимът вече е на предпоследното 19-то място, като има 29 точки. За момента клубът от едноименния град е на шест от спасителното 17-то място, което се заема от Валядолид. Инсуа и Гюрлер са контузени за гостите.

Прогноза: Виляреал – Уеска 3:1


Бетис – Еспаньол
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 29.04.2019 г.
Час: 22:00

Лошата серия на Бетис продължи и през седмицата, когато "зелено-белите“ допуснаха трета поредна и общо четвърта загуба за последните си пет срещи в Примера. Този път селекцията на Кике Сетиен претърпя истинско фиаско, губейки с 0:4 като гост на Леванте. Поражението почти сложи край на и без това малките надежди на южняците за място в зона "Европа“. В момента Бетис е на 10-та позиция и има 43 точки.

Еспаньол изпусна отлична възможност да се доближи още по-близо до Топ 7. В междинния кръг "папагалчетата“ направиха 1:1 у дома срещу Селта Виго и с добавената точка каталунците имат общо 46, като заемат 9-то място в колоната. Това бе пети пореден двубой за възпитаниците на Жоан Франсеск, в който те не допускат поражение. Росалес, Пиати и Лопес са аут за Еспаньол.

Прогноза: Бетис – Еспаньол 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
545