Барса би на Сан Мамес и задмина Реал (видео)


Т. Михайлов

Барса би на Сан Мамес и задмина Реал (видео)

Барселона победи с 3:1 Атлетик Билбао на “Сан Мамес” и вече има една точка преднина пред основния си конкурент за титлата Реал Мадрид. Каталунците бяха облагодетелствани от червения картон на Фернандо Аморебиета от домакините, който бе изгонен в 34-ата минута.

Срещата започна равностойно преди Амоебиетада влезе остро в краката на Иниеста и да види директно пътя за съблекалнята. До този момент трябва да се отчете един удар в гредата на Давид Вия и пропуск на Йоренте пред Валдес. Барса поведе чак в 55-ата минута, когато Максуел и Иниетса комбинираха добре отляво, халфът пусна към Вия, който свободи Кейта. За малиецът не бе проблем да прати топката в мрежата на Ирасосис.

В 73-ата минута Шави удвои, след като бе намерен добре от Максуел и стреля в горния ляв ъгъл от границата на наказателното поле. По това време статистиката показваше, че Барселона владее топката в 78 процента от времето.

Малко преди края се случи нещо скандално. Давид Вия бе изгонен за удар без топка срещу Гарпегуи. Численото равенство на терена веднага доведе до гол във вратата на Валдес. Негов автор стана Габилондо. В ответната атака Бускетс сложи край на спора със силен удар от около 10 метра след асистенция на Педро.

Видео: Тук

  Сподели
203