Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион

Уеска – Ейбар
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 23.04.2019 г.
Час: 20:30

Новакът Уеска няма победа вече в седем поредни кръга. Арагонци първо допуснаха три последователни загуби, а сега са в серия от четири равенства. В предишния кръг Уеска направи 0:0 срещу Райо Валекано, който също е замесен в борбата за оцеляване. Съставът от едноименния град остава на последното 20-то място, като има 26 пункта и е на осем от спасението.

Ейбар продължава с неубедителните изяви, след като в предишния кръг баските допуснаха поражение у дома за крайното 0:1 срещу Атлетико Мадрид. Играчите на Хосе Мендилбар могат да съжаляват, че не спечелиха точка, тъй като допуснаха попадение в заключителните минути на мача. Ейбар е 40 точки, като заема 13-то място в класирането.

Прогноза: Уеска – Ейбар 1:2


Валядолид – Жирона
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 23.04.2019 г.
Час: 21:30

Валядолид записа пети последователен двубой без победа в Примера. В предишния кръг кастилици направиха второ поредно 2:2, като този път "виолетовите“ спасиха точки при гостуването си на Алавес, наваксвайки изоставане от два гола. Валядолид остава под чертата, като заема 18-то място с 32 точки и е на две от спасението. Верде, Ануар, Чоп, Диас и Луисми са контузени за домакините.

Жирона инкасира пета поредна загуба в първенството. Преди няколко дни каталунците загубиха с 1:2 визитата си на Селта, който е един от конкурентите в битката за оцеляване. Така Жирона остава с 34 точки и вече е на 16-то място в таблицата.

Прогноза: Валядолид – Жирона 1:1


Еспаньол – Селта Виго
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 24.04.2019 г.
Час: 21:30

Добрата серия на Еспаньол продължава и каталунците нямат загуба вече в четири поредни мача. В предишния кръг селекцията на Жоан Франсеск на два пъти повеждаше в резултата, но в крайна сметка "папагалчетата“ завършиха 2:2 като гости на Леванте. Еспаньол има 42 точки и е на 10-то място в класирането, като съставът от Барселона има малки шансове за място в европейсктие клубни турнири, но е по-вероятно това да не се случи и така "папагалчетата“ играят без напрежение. Росалес, Ферейра, Лопес и Пиати са аут.

Селта направи нова важна крачка към оцеляване в Примера. В предишния кръг галисийци бързо се върнаха към победния пъти записаха трети успех за последните си пет мача в първенството. Този път "небесносините“ се наложиха с 2:1 над Жирона. Възпитаниците на Фран Ескриба са 15-ти, като вече имат 35 пункта и са на три от опасната зона.

Прогноза: Еспаньол – Селта Виго 1:1


Леганес – Атлетик Билбао
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 24.04.2019 г.
Час: 21:30

След две поредни победи и две последователни ремита, Леганес допусна загуба. Тя дойде в предишния кръг, когато "лос пепинерос“ отстъпиха с 1:2 като гости на Виляреал. Играчите на Маурицио Пелегрини доиграват сезона и имат 41 точки, като заемат 12-та позиция в таблицата.

Реал Мадрид спечели с класическото 3:0 срещу гостуващия Атлетик Билбао в двубой от 33-тия кръг на Ла Лига. "Белия балет" направи добър мач и зарадва феновете на "Сантиаго Бернабеу". Карим Бензема стана герой за тима си. Той съсипа баската защита с хеттрик (47, 76 и 90). Това бе втора поредна загуба далеч от дома за "лъвовете“ от Билбао, които остават с 46 точки и са на 7-мо място в класирането. За гостуването в покрайнините на Мадрид аут за баските са Карийо и Капа.

Прогноза: Леганес – Атлетик Билбао 1:2


Леванте – Бетис
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 24.04.2019 г.
Час: 22:30

Бъдещето на Леванте в Ла Лига продължава да е все така несигурно. "Жабчетата“ нямат успех в шампионата вече в девет поредни мача. В предишния кръг валенсианци направиха 2:2 у дома срещу Еспаньол, като на два пъти трябваше да наваксват изоставане в резултата. Леванте е на спасителното 17-то място, като е с 34 точки и е на два пред първия от отборите под чертата.

Бетис все още има шансове, макар и малки, за това да се пребори за място в зона "Европа“. Южняците са в серия от две поредни загуби, като преди няколко дни "зелено-белите“ отстъпиха с 1:2 от Валенсия. Играчите на Кике Сетиен са 9-ти и имат 43 точки в актива си.

Прогноза: Леванте – Бетис 0:1


Севиля – Райо Валекано
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 25.04.2019 г.
Час: 20:30

Хетафе постигна класическа победа с 3:0 над гостуващия Севиля в среща от 33-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за успеха реализираха Хайме Мата (от дузпа) и Хорхе Молина, който бе точен на два пъти - първия от бялата точка. Така съставът от "Колисеум Алфонсо Перес“ измести севилци от четвъртото място и влезе в местата, даващи право на участие в Шампионската лига. В класирането Хетафе събра 54 точки на четвъртата позиция, докато Севиля падна с едно място надолу с 52 пункта в актива си. Ескудеро е наказан за домакините.

Райо Валекано продължава да е несигурен за оцеляването си в Примера. "Пчелите“ са на предпоследното 19-то място и имат 28 точки, като засега столичани са на шест от спасението. В предишния кръг мадридският клуб не успя да победи последния Уеска, а в двубоя така и не паднаха голове.

Прогноза: Севиля – Райо Валекано 3:0


Реал Сосиедад – Виляреал
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 25.04.2019 г.
Час: 21:30

Барселона постигна още една победа в Ла Лига след 2:1 над Реал Сосиедад на "Камп Ноу" се приближи още повече към титлата. Успехът не дойде никак лесно и головете за каталунците отбелязаха защитниците Клеман Ленгле и Жорди Алба. Баските дадоха сериозен отпор на "блаугранас", но класата на Барса си каза думата. Така "синьо-белите“ не могат да спечелят в пети пореден двубой далеч от дома. Северняците са 11-ти и имат 41 точки.

Виляреал постигна втора поредна победа в Примера и направи решителна крачка към спасението. "Жълтата подводница“ се наложи с 2:1 у дома над Леганес и събра 36 точки в актива си, като към момента играчите на Хавиер Кайеха са на 14-та позиция и са с аванс от четири пункта от зоната на изпадащите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Виляреал 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
620