Хетафе с класика срещу Севиля в битката за ШЛ (видео)


FUTBOL-TV

Хетафе с класика срещу Севиля в битката за ШЛ (видео)

Хетафе постигна класическа победа с 3:0 над гостуващия Севиля в среща от 33-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за успеха реализираха Хайме Мата (от дузпа) и Хорхе Молина, който бе точен на два пъти - първия от бялата точка.

Резултатът беше открит 10 минути преди почивката, когато Хайме Мата даде преднина на състава си, разписвайки се от 11-метров наказателен удар. Реферът отсъди и втори 11-метров наказателен удар в полза на Хетафе за идентично нарушение като при първия. Това се случи в третата минута на добавеното време на първата част. И при двата случая съдията се допита до ВАР. Като капак на всичко Ескудеро получи червен картон и напусна терена. Хорхе Молина се нае с изпълнението и покачи на 2:0. 

Домакините оформиха класика в 55-ата минута, когато Хорхе Молина получи добро подаване от Хайме Мата и от близка дистанция направи 3:0.

Така съставът от "Колисеум Алфонсо Перес“ измести севилци от четвъртото място и влезе в местата, даващи право на участие в Шампионската лига. В класирането Хетафе събра 54 точки на четвъртата позиция, докато Севиля падна с едно място надолу с 52 пункта в актива си.  

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
496