Анонс на 33-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 33-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Валядолид
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 19.04.2019 г.
Час: 22:00

Отборът на Алавес инкасира трета загуба за последните си пет мача в Примера и постави под сериозна въпросителна не само участието си в Шампионската лига, а и това в Лига Европа. Този път баските паднаха 1:2 от Еспаньол и остават с 45 точки, като селекцията на Абелардо Фернандес вече е на 8-ма позиция в подреждането. Лагуардиа и Дуарте са наказани, а Буржи е контузен.

Валядолид продължава да е в зоната на изпадащите, след като в предишния кръг кастилци не успяха да спечелят в четвърти пореден мач. След късна драма, "виолетовите“ направиха 2:2 срещу Хетафе, като допуснаха изравнителен гол от дузпа в 96-ата минута. Валядолид остават под чертата, като заема 18-та позиция с 31 пункта и е на точка от спасението. Алкарас е наказан, а Луисми, Еривас, Чоп и Ануар са контузени.

Прогноза: Алавес – Валядолид 1:0


Селта Виго – Жирона
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 20.04.2019 г.
Час: 14:00

Серията от три поредни мача без поражение, която измъкна Селта от зоната на изпадащите, приключи в предишния кръг, когато "небеснсините“ отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Атлетико Мадрид. Въпреки загубата, селекцията на Фран Ескриба запазва спасителното 17-то място, като галисийци са с 32 точки, но не могат да си позволят отпускане. Мендес е аут за домакините.

Жирона допусна четвърта поредна загуба и продължава да е най-слабият домакин в Ла Лига. Този път каталунският клуб разочарова привържениците си, след като отстъпи с 1:0 от Виляреал. Тимът от едноименният град е с 34 точки и е само на две от зоната на изпадащите, като в момента Жирона е на 14-та позиция в таблицата. Планас, Еспиноса и Адай са аут за гостите.

Прогноза: Селта Виго – Жирона 2:1


Райо Валекано – Уеска
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 20.04.2019 г.
Час: 19:30

Седмица след като срази с 3:2 у дома коравия тим на Валенсия, Райо Валекано отново стъпи накриво в борбата за оцеляване. Този път "пчелите“ паднаха със същия резултат като гост на амбициозния състав на Атлетик Билбао. Поражението остави столичани под чертата, където възпитаниците на Пако Хемес имат 27 точки и са на 19-то място. Адвинкула е наказан, а Елустондо е контузен.

Уеска и Барселона завършиха наравно - 0:0, в двубой от 32-рия кръг на Ла Лига. Каталунците не изиграха добър мач, но трябва да се отбележи, че Ернесто Валверде реши да заложи на абсолютно експериментален състав, включвайки неопитни футболисти като Муса Уаг, Жан-Клер Тодибо и Рики Пуч. Звезди като Лионел Меси, Луис Суарес и Серхио Бускетс пък дори не пътуваха за Арагон. В 16-ата минута Пуч изведе по прекрасен начин Дембеле, който сам срещу вратаря не успя да се разпише. Доста добра ситуация имаше и в 57-ата минута, когато Малком получи отляво и стреля към близкия ъгъл. Топката се отби от гредата, а при добавката също не намери очертанията на вратата. До края имаше още положения, но в крайна сметка така и не се стигна до попадение. Уеска остава на последното 20-то място и е с 25 точки. Акапо и Инсуа няма да пътуват за столицата.

Прогноза: Райо Валекано – Уеска 2:0


Леванте – Еспаньол
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 21.04.2019 г.
Час: 13:00

Леванте продължава да не е никак сигурен за елитния си статут. "Жабките“ загубиха с 1:3 градското дерби срещу Валенсия и вече нямат победа в осем последователни мача в Примера. Валенсианци продължават да са с 33 точки, като са само на два пункта от първия от отборите под чертата, а тимът е на 16-то място в колоната. Постиго и Дукуре продължават да отсъстват за Леванте.

Еспаньол записа втора поредна победа в Ла Лига. В предишния кръг "папагалчетата“ се наложиха с 2:1 у дома над коравия Алавес. Така каталунците вече са с 41 пункта и се намират на 12-та позиция в класирането. Ферейра, Лопес и Пиати са аут за домакините.

Прогноза: Леванте – Еспаньол 1:1


Хетафе – Севиля
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 21.04.2019 г.
Час: 15:00

Един от най-интересните двубои от програмата на предстоящия 33-ти кръг в Примера може би до голяма степен ще отговори на въпроса кой ще е отборът, който ще завърши на 4-то място в крайното класиране и ще си гарантира участие в групите на Шампионската лига.

Гол от дузпа в 96-ата минута спаси Хетафе за крайното 2:2 като гост на борещия се за оцеляване тим на Валядолид. Ремито остави играчите на Хосе Бордалас извън Топ 4, като столичани вече са на 5-та позиция с актив от 51 точки. Въпреки това, Хетафе са на точка от предстоящия съперник и ще се опитат отново да се върнат в челната четворка. Антунес, Дедю и Бергара са аут за домакините.

Севиля записа трети пореден успех в Ла Лига, след като в предишния кръг "рохибланкос“ взеха големия градски сблъсък и се наложиха с 3:2 у дома над Бетис. Успехът върна Севиля на 4-то място, като футболистите на Хоакин Капарос вече са с 52 пункта. Отсъстващи за тежката визита в покрайнините на столицата са Нолито и Вьобер.

Прогноза: Хетафе – Севиля 2:2


Виляреал – Леганес
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 21.04.2019 г.
Час: 19:30

Виляреал стигна до изключително трудна, но ценна победа с 1:0 при гостуването си на Жирона в среща от 32-рия кръг на Ла Лига. Единственият гол в срещата падна още в 7-ата минута, когато Саму Чъкуезе се разписа, за да донесе така важните точки на "жълтата подводница". С успеха момчетата на Хави Кайеха се измъкнаха над зоната на изпадащите, като имат 33 точки и са на 15-то място. Коста и Лямбрич са аут за домакините.

Леганес направи домакинско 1:1 срещу гранда Реал Мадрид. Така "лос пепинерос“ не познават вкуса на поражението вече в четири поредни мача. В момента столичани са на 11-та позиция и имат 41 точки. Ен-Несри пропуска визитата във валенсианската област.

Прогноза: Виляреал – Леганес 2:1


Бетис – Валенсия
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 21.04.2019 г.
Час: 21:45

Бетис не записа победа в трето поредно гостуването, като този път поражението бе по-болезнено за "зелено-белите“, които отстъпиха с 2:3 срещу големия градски съперник – Севиля. Така играчите на Кике Сетиен остават с 43 точки и са на 9-то място в подреждането, като на андалусци ще им е доста трудно да се преборят за място в европейските клубни турнири наесен. Фирпо и Гереро са под въпрос за Бетис.

Валенсия бързо се върна на победния път и продължава да е замесен в борбата за 4-ото място в крайното класиране. В предишния кръг "прилепите“ сразиха с 3:1 градския съперник Леванте. Така възпитаниците на Марселино Гарсия Торал събраха 49 точки и са на три от Севиля, като "лос че“ заема 6-ото място в колоната. Кондогбия пропуска гостуването на Бетис.

Прогноза: Бетис – Валенсия 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
587