Барселона ще превземе Сан Мамес


Т. Михайлов

Барселона ще превземе Сан Мамес

Атлетик Билбао - Барселона
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 25.09.2010
Час: 23:00
Съдия: Матеу Лахос


Атетик Билбао и Барселона ще се изправят в събота вечер в дербито на кръга в Примера дивисион. “Сан Мамес” е изключително тежък стадион за всеки гост и дори пълният със звезди тим на шампионите има от какво да се страхува.

В първите си три мача Атлетик започна с победа, равен и загуба, но в междинния четвърти кръг баските бяха доста убедителни срещу Майорка, побеждавайки с класическото 3:0, което ще им даде самочувствие преди важния сблъсък. Давид Лопес, Сан Хосе и Перес се разписаха във вратата на островитяните. В най-сериозният си мач до тук Атлетик посрещна Атлетико Мадрид и загуби като домакин, което бе прието като изненада от повечето специалисти.

Барселона постепенно навлиза във форма и шокиращата загуба от Еркулес с 0;2 остава все по-назад в миналото. Особено като се има предвид, че миналия уикенд бе победен един от най-тежките съперници на каталунците Атлетико и то на “Висенте Калдерон”. В сряда Давид Вия бе точен за успеха с 1:0 над Спортинг Хихон, но мачът затвърди впечатлението, че Хосеп Гуардиола няма рецепта за справяне с отбори, който на “Камп ноу” играят доста защитен футбол. Затова и изглежда, че гостуванията засега са по-лесни за Лос Кулес.

Токеро няма да вземе участие в мача срещу шампионите поради контузия. За Хоакин Капарос обаче няма никакви други проблеми и той ще може да заложи на най-силните си играчи.

Голямата звезда на Барса Лео Меси ще пропусне и този мач поради травма в глезена. Карлес Пуйол и Шави бяха с леки болки, поради които тренираха на облекчен режим, но участието име вън от съмнение.

Барселона е фаворит във всеки един двубой, а както отбелязахме гостуванията изглеждат по-лесни за каталунците, тъй като отборите не се затварят, както на “Камп ноу”. Тим като Атлетик Билбао играе винаги за победа и няма да чака да се хвърли в атаки, което ще им изиграе лоша шега. Дори без Меси шампионите знаят как да атакуват мълниеносно, а в техния състав винаги има кой да отбележи.   

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетик Билбао:

07 август Уулвърхемптън - Атлетик Билбао 2:1 (Приятелски мач)
28 август Еркулес - Атлетик Билбао 0:1 (Примера)
11 септември Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид 1:2 (Примера)
18 септември Спортинг Хихон - Атлетик Билбао 2:2 (Примера)
21 септември Атлетик Билбао - Майорка 3:0 (Примера)

Барселона:

29 август Расинг Сантандер - Барселона 0:3 (Примера)
11 септември Барселона - Еркулес 0:2 (Примера)
14 септември Барселона - Панатинайкос 5:1 (Шампионска лига)
19 септември Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)
22 септември Барселона - Спортинг Хихон 1:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетик Билбао - Барселона

171 мача
61 победи за Атлетик Билбао
27 равенства
83 победи за Барселона
Голова Разлика: 323:259 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Атлетик Билбао - 6.00
Равен - 3.80
Барселона - 1.57

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168