Барселона може да се върне за Вилиан


Н. Гавазов

Барселона може да се върне за Вилиан

Барселона се замисля да се върне за крилото на Челси Вилиан, който наближава последните 12 месеца от договора си.

Каталунският клуб има дългогодишен интерес към Вилиан, за когото предложи 55 милиона паунда през миналото лято. През януари Барселона бе готова да замени 30-годишния бразилец за Малком, с допълнително плащане от тяхна страна, но Челси отказа и двете оферти на испанците.

Според източник от "Камп Ноу", Барселона обмисля да отправи още едно предложение за бразилеца след края на сезона, но офертата ще е много по-скромна, като се има предвид възрастта на играча и оставащия период на договора.

Както всеки друг съотборник, който е достигнал 30-те години, Вилиан може да разчита на Челси само на 12-месечно удължаване на контракта. Ако клуб извън "Стамфорд Бридж" предложи на  бразилеца по-дългосрочна сделка, това може да го накара да напусне.

Тази ситуация се усложнява от забраната за трансфери, която е  наложена на Челси до края на януари 2020 г. Ако Вилиан откаже нов договор, клубът  ще трябва да реши дали да продаде играча и да получи поне някакви пари или да запази  крилото с още една година и след това да загуби без компенсация.

  Сподели
486