Уеска - Барселона: Арагонци няма да останат с празни ръце


Н. Гавазов

Уеска - Барселона: Арагонци няма да останат с празни ръце

Уеска - Барселона

Стадион: "Ел Алкорас", Уеска

Дата: 13.04.2019 г.

Час: 17:15 ч.

Съдия: Гилермо Гуадра

Уеска посреща Барселона в мач от 32-я кръг на Примера дивисион и тази среща обещава да се превърне в празник не само за малкото градче, но и за цялата провинция Арагон. Горчив момент е това, че хората на Франсиско са последни в класирането на Примера дивисион, но от друга страна домакините имат шансове да измъкнат нещо от гранда. Този мач е интересен и за почитателите на залозите, защото е от онези двубой, в които с чиста съвест може да се потърси изненадата.

Уеска се намира само на шест точки от спасителния бряг и няма съмнение, че арагонци няма да се предадат до последно и ще се опитат да запазят мястото си в елита. Дебютният сезон на тима в Примера не се получи според очакванията, но отборът от най-малката провинциална столица не е загубил дух и дава битка на всеки един от своите съперници. Арагонци победиха Севиля в началото на март, но след това записаха три загуби и две равенства. Веднага трябва да отбележим, че в нито един от тези двубои хората на Франсиско не изглеждаха като обречени, включително и на "Сантяго Бернабеу" където победният гол за домакините дойде в 89-та минута.

Лусиньо, Инсуа и Акапо са контузени и пропускат двубоя.

Барселона прекъсна мераците на Атлетико за титла през миналия уикенд и на практика каталунците решиха въпроса със спечелването на Примера дивисион. Сега в столицата на Каталуния се говори, че отборът е само на девет победи от златен трибъл. Това наистина е така, още повече, че вниманието на "блаугранас" спокойно може да бъде съсредоточено върху Шампионска лига. През средата на седмицата хората на Ернесто Валверде записаха първа победа на "Олд Трафорд", хвърляйки много сили, но предстои реванш срещу непримирим отбор, който ще се опита да изхвърли Барселона от турнира. Именно и за това треньорският щаб на испанския шампион реши да даде почивка на някои изпълнители, така че на практика в Арагон ще видим втория отбор на каталунците.

Серхи Роберто е с дискомфорт в мускула и няма да играе, а Томас Вермален и Рафиня са с травми. Луис Суарес и Жерар Пике са аут заради натрупани картони, а Лионел Меси и Серхио Бускетс получиха почивка. В тази връзка е много интересно да видим кой от футболистите ще застане на десния край на защитата. Не е изключено  там да попадне някой от полузащитата, а не е изключено Семедо да отиде отдясно, а полузащитник да застане на левия край. Нашите предположения обаче са, че по-скоро Муса Ваге ще бъде десен защитник в тази среща.

Както казахме в началото, този мач ще е много интересен за почитателите на залозите. Очевидно е, че каталунците не желаят да хабят излишна енергия и ще пазят силите си за двубоя с Манчестър Юнайтед. А това дава шанс на бойките арагонци да се опитат да измъкнат нещо. Само остава да видим какво ще бъде то - точка или нещо повече. Съветът ни е да се абстрахираме от класата на Барселона и да потърсим изненадата, а в този смисъл знак "Х" задължително трябва да присъства в нашата игра.

Прогноза: Уеска - Барселона 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Уеска

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.04.2019 Примера Дивисион Леванте 2 - 2 Уеска
03.04.2019 Примера Дивисион Уеска 3 - 3 Селта Виго
31.03.2019 Примера Дивисион Реал Мадрид 3 - 2 Уеска
16.03.2019 Примера Дивисион Уеска 1 - 3 Алавес
09.03.2019 Примера Дивисион Хетафе 2 - 1 Уеска


Последни 5 срещи - Барселона

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
10.04.2019 ШЛ Четвъртфинали Манчестър Юнайтед 0 - 1 Барселона
06.04.2019 Примера Дивисион Барселона 2 - 0 Атлетико Мадрид
02.04.2019 Примера Дивисион Виляреал 4 - 4 Барселона
30.03.2019 Примера Дивисион Барселона 2 - 0 Еспаньол
17.03.2019 Примера Дивисион Бетис 1 - 4 Барселона


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
02.09.2018 Примера Дивисион Барселона 8 - 2 Уеска
16.12.2014 Купа на Краля Барселона 8 - 1 Уеска
03.12.2014 Купа на Краля Уеска 0 - 4 Барселона
  Сподели
729