Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 32-ри кръг на Примера Дивисион

Еспаньол – Алавес
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 13.04.2019 г.
Час: 14:00

Отборът на Еспаньол прекъсна серията от четири поредни мача без победа и в предишния кръг спечели с 2:1 като гост регионалното дерби като гост на Жирона. С успеха "папагалчетата“ вече имат 38 точки, като са на 13-то място в класирането. Аут за каталунците са Луис Лопес, Давид Лопес, Ферейра и Пиати.

Гол в 93-ата минута отдалечи Алавес от Топ 4 и евентуално участие в Шампионската лига. Баските завършиха 1:1 у дома срещу Леганес, а със загубените две точки селекцията на Абелардо Фернандес е с 45, като вече е на 7-мо място и на пет от Хетафе. Пина и Агирегабирия са наказани, а Буржи е контузен.

Прогноза: Еспаньол – Алавес 1:2


Севиля – Бетис
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 13.04.2019 г.
Час: 21:45

Подемът на Севиля продължава и в последния си двубой от Примера "рохибланкос“ записаха втора поредна и общо четвърта победа за последните си пет мача в шампионата. Този път южняците се наложиха с 2:0 като гости на Валядолид и по този начин хората на Хоакин Капарос се доближиха максимално близо до Топ 4. Севиля е на 5-та позиция, като има 49 пункта и е само на точка зад Хетафе. Аут за голямото градско дерби, в което "рохибланкос“ нямат успех у дома от 2016 г., e Нолито.

Бетис записа първи домакински успех от февруари месец, след като преди по-малко от седмица "зелено-белите“ се наложиха с 2:1 над Виляреал. Възпитаниците на Кике Сетиен все още имат шанс да се преборят за някое от местата, които дава право на участие в европейските клубни турнири. Аут за севилския сблъсък са Фирпо и Гереро.

Прогноза: Севиля – Бетис 4:2


Валядолид – Хетафе
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 14.04.2019 г.
Час: 13:00

Новакът Валядолид инкасира втора поред и общо 15-та загуба от началото на сезона. В предишния кръг кастилци отстъпиха с 0:2 у дома от Севиля, а поражението остави "виолетовите“ с 30 точки, които са непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки спасителното 17-то място. Със същия актив е и Виляреал, но Валядолид има по-добри показатели. Чоп, Ервиас и Луисми са контузени за домакините.

Хетафе прекъсна серията от три поредни мача без успех в Ла Лига и преди седмица приятната изненада до момента през сезона срази с 1:0 у дома коравия Атлетик Билбао. Играчите на Хосе Бордлас успяха да запазят заветното 4-то място, като имат 50 точки и са с една повече спрямо Севиля. Дедю и Бергара са аут за столичани.

Прогноза: Валядолид – Хетафе 1:2


Атлетик Билбао – Райо Валекано
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 14.04.2019 г.
Час: 15:00

Серията от три поредни победи за Атлетик Билбао приключи в предишния кръг, когато баските отстъпиха с 0:1 като гости на сензацията Хетафе. Поражението не позволи на "лъвовете“ да се приближат максимално до местата, гарантиращи място в европейките клубни турнири, тъй като в момента северняците са с 43 пункта и 8-мо място. Аут за домакините са Сан Хосе и Капа.

Райо Валекано записа важен успех над гостуващия Валенсия с 2:0 в среща от 31-вия кръг на Примера Дивисион. Точни за успеха на “пчеличките" бяха Раул де Томас (32) и Марио Суарес (92). Поражението бе неочаквано за "прилепите". Хората на Марселино преди това бяха спечелили срещу Реал Мадрид, но сега се провалиха. Момчетата на Пако Хемес взеха ценни три точки в битката за оцеляването, докато “бяло-черните" пропуснаха възможността временно да влязат в зона “Шампионска лига". Столичани са 19-ти с 27 пункта, но пък вече са на три от спасението. Галвес е наказан за гостите.

Прогноза: Атлетик Билбао – Райо Валекано 3:2


Реал Сосиедад – Ейбар
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 14.04.2019 г.
Час: 17:15

След три поредни мача без загуба Реал Сосиедад инкасира поражение в предишния кръг, падайки с 1:3 като гост на борещия се за оцеляване тим на Селта. Така баските си останаха с 40 точки и в т.нар. "златна среда“, като заемат 10-то място в подреждането. Хосе, Ияраменди, Родригес и Моя са отсъстващи за "синьо-белите“.

Трагичната форма при гостувания на Ейбар продължи и в предишния кръг. В него баските не успяха да запишат паметен успех срещу гранда Реал Мадрид. Селекцията на Хосе Мендилбар водеше на полувремето с 1:0, но в крайна сметка допусна поражение за крайното 1:2. Ейбар има само една победа в своя визита до момента през текущата кампания. В момента тимът е на 12-то място и има 39 точки. Бигас, Арбия и Ескаланте са с травми за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Ейбар 2:0


Жирона – Виляреал
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 14.04.2019 г.
Час: 19:30

Жирона допусна трета поредна загуба в Ла Лига, след като в предишния кръг каталунците отстъпиха с 1:2 у дома от Еспаньол. Клубът от едноименния град продължава да е най-слабият домакин до момента в първенството, тъй като Жирона е спечелил едва два мача пред собствена публика с незавидните 12 пункта от общо 34, които отреждат 14-ото място на каталунците във временното класиране.

Виляреал отново се в зоната на изпадащите, след като "жълтата подводница“ загуби с 1:2 последния си мач в Примера. Този път селекцията на Хавиер Кайеха отстъпи с 1:2 срещу Бетис и остава с 30 точки, с колкото е и Валядолид. Валенсианци се намират на 18-та позиция в таблицата. Хуан, Коста и Сориано са аут за Виляреал.

Прогноза: Жирона – Виляреал 2:2


Валенсия – Леванте
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 14.04.2019 г.
Час: 21:45

Райо Валекано записа важен успех над гостуващия Валенсия с 2:0 в среща от 31-вия кръг на Примера дивисион. Точни за успеха на “пчеличките" бяха Раул де Томас (32) и Марио Суарес (92). Поражението бе неочаквано за "прилепите". Хората на Марселино преди това бяха спечелили срещу Реал Мадрид, но сега се провалиха. Така "лос че“ пропуснаха възможността да се доближат до Топ 4 и в момента валенсианци са 6-ти с 46 точки, на четири от Хетафе. Торес и Ронкаглия са наказани, а Кондогбия е контузен за градския сблъсък.

Леванте записа осми пореден двубой без успех в първенството. Този път "жабките“ 2:2 у дома срещу последния в класирането – Уеска. Леванте на два пъти имаше предимство в резултата, което така и не съумя да материализира. В момента валенсианци са на 15-та позиция с 33 пункта и са на три от опасната зона. Постиго и Дукуре пропускат градското дерби.

Прогноза: Валенсия – Леванте 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
678