Валверде се опасява от Юнайтед


Н. Гавазов

Валверде се опасява от Юнайтед

Старши-треньорът  на Барселона Ернесто Валверде призна, че се опасява  от Манчестър Юнайтед, който е негов  съперник в четвъртфиналите на Шампионската лига.

В  сряда шампионите на Ла Лига ще пристигнат на "Олд Трафорд", за да проведат своя първи  мач от четвъртфиналите на престижния европейски клубен турнир. Това ще бъде първата среща между Юнайтед и Барселона от финала през  2011 година, когато каталунците взеха връх с 3:1 на "Уембли".

Въпреки само трите  загуби в 11 срещи с Юнайтед, Барселона никога не е печелила на "Олд Трафорд" и Валверде предупреждава играчите си предварително, че ще бъде много трудно да бъде прекъсната  тази серия.

"Те имат мощен екип. Сега се намират в  добър период, макар че загубиха последния си мач. Много са  силни физически и знаят как да подложат противника си на натиск. Те имат много физически мощни играчи и също така могат да бъдат опасни в стратегически план.

Предстоящият мач ще бъде класика на европейския футбол. Барселона никога не е печелила на "Олд Трафорд", така че аз съм убеден, че ще се опитаме да променим това", заяви Валверде.

  Сподели
431