Барса повали Атлетико и вече гледа към титлата


Н. Гавазов

Барса повали Атлетико и вече гледа към титлата

Барселона победи Атлетико Мадрид с 2:0 в мач от 31-я кръг на Примера дивисион и окончателно сне интригата около титлата в Ла Лига през този сезон.

Домакините от самото начало установиха пълен контрол върху топката, но така и не успяха да преминат през масивната отбрана на съперника. Като цяло, първото полувреме се получи не толкова богато на положения за гол. Жорди Алба можеше да открие след четвърт час игра, но ударът на защитника срещна гредата. След още толкова време игра Ян Облак спаси опасен удар на Филипе Коутиньо.

Няколко минути по-късни Диего Коста максимално усложни живота на своите. При едно единоборство испанецът обиди на майка съперник и получи червен картон.

Барселона вдигна оборотите след почивката, постепенно окупирайки половината на Атлетико. Вратарят на гостите обаче продължи да твори чудеса, не позволявайки на каталунците да открият резултата. При една атака Меси изведе Суарес на изгодна позиция, но уругваецът стреля в Облак. Малко след това самият Лео стреля, но стражът на столичани отново спаси.

Изглеждаше, че всичко ще отиде към нулево равенство, но шампионите нанесоха своя удар в самия край. Най-напред Суарес получи топката пред наказателното поле на гостите и с брилянтен удар в долния ъгъл на вратата откри резултата. Няколко минути след това Меси нахлу в наказателното поле на Атлетико и след като елиминира половината противникова защита с поредица от финтове, прати топката в мрежата на словенския страж.

Така Барселона постигна уверена победа над своя единствен преследвач и заедно с това увеличи разликата от него на 11 точки.

  Сподели
558