Феновете на Барселона намериха обяснение за формата на Коутиньо


Н. Гавазов

Феновете на Барселона намериха обяснение за формата на Коутиньо

През януари 2018 г. Барселона закупи от Ливърпул халфа Филипе Коутиньо  за рекордните 135 милиона евро. Оттогава бразилецът изигра  43 мача във всички турнири за каталунците, отбелязвайки 10 гола и 5 асистенции. Разбира се, в лагера на Барселона очакваха много повече от 26-годишния футболист.

Това породи слухове за напускане на Коутиньо, като съобщенията за евентуалното му заминаване стават все по-чести. Също така феновете си задават въпроса, защо бразилецът играеше ярко в Ливърпул, а на "Камп Ноу" не може да намери себе си.

Според испански източници, почитателите на "блаугранас" намират обяснение за  лошата форма на Филипе в дома, в който живее играчът. Предполага се, че имението в Кастелдефелс е прокълнато.

През 2014 г. полузащитникът на Барселона Сеск Фабрегас, който през същата година се премести в Челси, закупи жилището. Известно е, че Фабрегас, като играч на лондонския клуб, отдаваше под наем жилището на Томас Вермален, който е известен с податливостта си към травми: заради контузии белгиецът пропусна 568 дни за пет години кариера в Барселона.

След като Вермален се премести в Рома, в дома се нанесе Андре Гомеш, който пристигна с големи фанфари на "Камп Ноу", но в крайна сметка се превърна в едно от основните трансферни разочарования на клуба. Португалецът има 3 гола и 4 асистенции в 78 мача за каталунците и бе отдаден под наем на Евертън.

Коутиньо се засели в къщата веднага след преместването си в Барса през януари 2018 година. Месец по-късно имението бе ограбено от неизвестни лица. Почитателите на конспиративните теории смятат, че всичко това има своето логично обяснение. 

Съобщава се, че фенове на Барселона възнамеряват да се срещнат с клубната управа и да представят мотивите си за това, че Коутиньо живее в прокълната къща. Освен това, привържениците  ще помолят босовете да забранят на всеки футболист на "блаугранас" да обитава този дом. И съответно, на Филипе ще бъде предложено да се премести в друга къща. 

  Сподели
450