Меси спаси точката за Барса в луд мач с Виляреал


FUTBOL-TV

Меси спаси точката за Барса в луд мач с Виляреал

В луд мач, преминал през зашеметяващи обрати, Виляреал и Барселона завършиха 4:4 на "Естадио де ла Серамика" в 30-ия кръг на Ла Лига.

В рамките на четири минути между 12-ата и 16-ата, "блаугранас" нанесоха два удара за 0:2. В 12-ата Малком се измъкна на ръба на засадата, напредна по левия фланг и подаде за Коутиньо, който вкара на празна врата. В 16-ата Артуро Видалцентрира отдясно, а отбраната на "Жълтата подводница" остави Малком да играе с глава на втора греда. Той насочи по диагонала за второто попадение в двубоя.

Нещата отиваха към трети гол на Барса, но в 23-ата минута Самюел Чъквуезе намали на 1:2 след два поредни удара, първият от които се удари в гредата и се върна към нигериеца. В 50-ата минута Токо Екамби изравни със странен гол - той се опита да центрира отдясно, но Тер Щеген въобще не пазеше близкия си ъгъл и топката влетя във вратата му.

В 61-ата Лионел Меси се появи на терена, заменяйки Коутиньо. Минута по-късно домакините реализираха трето попадение. Ибора се измъкна от засадата и технично търкулна покрай Тер Стеген за 3:2.  В 80-ата минута Санти Касорла изведе Карлос Бака зад защитата и нападателят покачи на 4:2, с което домакините изглеждаха много близо до победата.

В 90-ата минута каталунците получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от много удобна позиция. Меси реализира с добре насочен удар към дясната сглобка на Асенхо - топката се отби от страничната греда и премина голлинията. Във финалните секунди при един корнер топката беше изчистена право на левия крак на Луис Суарес, който със страхотно воле разстреля Асенхо за финалното 4:4.

  Сподели
495