Куртоа отхвърля вариант с преход в Юнайтед


Н. Гавазов

Куртоа отхвърля вариант с преход в Юнайтед

Вратарят Тибо Куртоа започна да мисли за напускане на Реал, но опцията с Манчестър Юнайтед веднага е отхвърлена.

В първия мач след завръщането си на треньорския пост в Реал,  Зинедин Зидан се довери на Кейлор Навас на последния отбранителен рубеж на "бланкосите". Това решение бе взето като намек, че френският специалист не е много доволен от играта на Куртоа в дебютния си сезон в Мадрид, гледайки откъм кулисите.

32-годишният Навас обаче е само малка част от проблемите на Куртоа. Според слухове, след края на този сезон Зидан ще се опита да привлече Давид Де Хеа, който никак не успява да се договори за разширяване на  сътрудничеството с Манчестър Юнайтед.

Трансфер  на Де Хеа  към Реал Мадрид изглежда много вероятен, като се има в предвид предишната история на връзката между вратаря и испанския гранд и факта, че Давид наближава последните 12 месеца по договор с Юнайтед.

Според източници,  Куртоа не иска да напусне Реал Мадрид където се премести  едва през миналото лято от Челси при скандални обстоятелства, но пристигане на Де Хеа  няма да му остави никакъв избор.

Според информацията, Тибо  чрез своите представители  вече е започнал да разработва  възможности за продължаване на кариерата си извън "Сантяго Бернабеу", но 26-годишният белгиец веднага е отхвърлил възможността да се премести в Юнайтед в обмен на Де Хеа.

Куртоа смята, че за него ще е по-добре в ПСЖ, който вероятно вече мисли за наследник на Джанлуиджи Буфон.

  Сподели
407