Ортега: Епохата на Реал приключи след мача с Ливърпул


Н. Гавазов

Ортега: Епохата на Реал приключи след мача с Ливърпул

Журналистът  от испанската информационна агенция ЕФЕ Хосе Игнасио Ортега, който се смята за вътрешен човек на "Сантяго Бернабеу", разказа  за настоящето и бъдещето на Реал Мадрид.

- Можем ли сега да кажем, че тази ера на Реал е приключила?

- Не съм съвсем съгласен с факта, че можем да говорим за това точно сега, след като се провалихме мача с Аякс, защото краят на ерата на Реал Мадрид дойде след мача с Ливърпул във финала на Шампионска лига. Дори и тогава бе ясно, че това поколение изтръгна максималното от себе си.

В сегашния Реал трябва да се случи революция. Основният въпрос сега е кой ще води тази революция. Според мен Моуриньо е лош вариант.

- Тогава кои трябва да са?

- Двамата най-добри кандидата са Почетино и Йоахим Лев.

- И според вас колко трябва да се промени отборът?

- Мисля, че трябва да бъдат продадени Бейл, Иско - той вече не може да играе за Реал Мадрид - и Марсело, ако той не е готов да отслабне и да даде всичко от себе си. В центъра на терена  трябва да има и промяна. Каземиро  е полезен играч само когато Кроос и Модрич са във форма. В противен случай, той не играе, няма го. За съжаление, бразилецът не е играч на нивото на Реал Мадрид. За да обобщим: имате нужда от двама играчи в защита, двама - в средната линия и двама - в атака.

- Защо политиката на Перес по отношение на  младите  футболисти не работи?

- Наистина имаше залог върху младите футболисти, но в неговия идеален свят отборът трябваше да изглежда малко по-различно - млади футболисти, заедно със силни атакуващи играчи. Той от около две години се оглежда ту за Мбапе, ту за  Неймар. По различни причини обаче той не успя да подсили  отбора с играчите, които искаше. Ако се бе осъществила пълната му идея, сега щяхме да говорим за съвсем  различни неща. Това обаче не се случи, а аз не искам да коментирам причините за провала на намеренията му.

- Каква трябва да бъде мотивацията за останалата част от сезона в Реал?

- Ще бъде много трудно да се намери мотивация, имайки в предвид трите провалени турнира за една седмица. Говорейки за задачата за останалата част от сезона, това е задължително място в първата тройка на Ла Лига. Ако отборът падне под него, това ще бъде не просто провал, а трагедия. Солари не е необходимо да се премахва сега. Напротив, трябва да го оставите и да му се даде възможност да проявява  младите - Йоренте, Асенсио, Мариано.

  Сподели
511