Барса отново ликува след Ел Класико


FUTBOL-TV

Барса отново ликува след Ел Класико

Барселона се наложи с минималното 1:0 над Реал Мадрид в голямото дерби от програмата на 26-ия кръг в Ла Лига. След успеха си за Купата, тази вечер каталунците отново се поздравиха с успех.

Единственото попадение падна в 26-ата минута. Тогава Сержи Роберто и Ракитич направиха двойно подаване, хърватинът изкочи сам срещу вратаря и много технично копна топката, за да открие резултата - 0:1.

В 35-ата Луис Суарес предяви претенциите за дузпа, но реферът не видя основания за това. Повторенията показаха, че топката среща ръката на Дани Карвахал, но дистанцията беше твърде малка за реакция.

След час игра се стигна до невероятен пропуск. Иван Ракитич подходи небрежно и подари топката на съперника в наказателното поле, при карамбола тя стигна до Винисиус пред вратарското поле и той стреля, но право в тялото на Клеман Ленгле. 

В 70-ата минута страхотна възможност се откри пред Усман Дембеле, който получи перфектна топка от Лео Меси отляво в наказателното поле, но ударът на младия французин мина на няколко сантиметра встрани от вратата. До края на мача до нов гол така и не се стигна и в крайна сметка Барса се поздрави с успеха на "Естадио Сантяго Бернабеу".

  Сподели
653