Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион

Еспаньол – Уеска
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 22.02.2019 г.
Час: 22:00

Еспаньол спечели важна точка в борбата за оцеляване. В предишния кръг каталунците направиха трети пореден двубой без поражение в Ла Лига и второ последователно реми далеч от дома. Този път "папагалчетата“ извъртяха 0:0 срещу Валенсия. Така Еспаньол вече има 29 точки и е на 14-та позиция в колоната. Лопес е наказан, а с контузии са Гарсия, Пиати и Налдо.

Серията на новака Уеска от две поредни победи, която вдъхна увереност на арагонци, че са способни да се замесят по-активно в битката за спасение, приключи в предишния кръг. В него Уекса отстъпи с 0:1 у дома от Атлетик Билбао. Клубът от едноименния град остава на последното 20-то място, с 18 точки, и е на шест от спасението. Инсуа, Мелеро и Луисиньо са с травми за гостите.

Прогноза: Еспаньол – Уеска 1:0


Хетафе – Райо Валекано
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 23.02.2019 г.
Час: 14:00

Хетафе изпусна отлична възможност да се намести в Топ 4 на временното класиране в Примера. В последния си мач от първенството хората на Хосе Бордалас пропиляха аванс от два гола и в крайна сметка завършиха 2:2 като гости на Ейбар. С добавената точка кастилци имат общо 36 и 5-ти в подреждането, непосредствено зад Севиля. Кабрера е с наказание, а с контузии за Бергара и Диедю.

Атлетико Мадрид постигна много трудна победа с минималното 1:0 при визитата на Райо Валекано от 24-ия кръг на Ла Лига. Футболистите на Мичел направиха много силен мач, но Ян Облак се отчете със серия спасявания. Райо остава под чертата, като заема предпоследното 19-то място с 23 пункта. Аут за "пчелите“ са Елустондо и Какута.

Прогноза: Хетафе – Райо Валекано 2:1


Алавес – Селта Виго
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 23.02.2019 г.
Час: 19:30

Алавес записа равенството в последни си мач. В него баските направиха 1:1 като гости на Бетис. Въпреки че добавиха само точка на сметката си, играчите на Абелардо Фернандес отново мога да се надяват, че имат шанс за място в Топ 4, тъй като съставите на Севиля и Хетафе също не спечелиха своите мачове. В момента Алавес е на 6-та позиция и има 36 пункта, като е на точка от челната четворка. Ели, Наваро и Агирегабрия са аут за домакините.

Бъдещето на Селта в елитната дивизия продължава да е все така несигурно. В предишния кръг галисийци инкасираха втора поредна и общо седма загуба за последните си осем шампионатни срещи. Този път "небесносините“ бяха унизени у дома от Леванте за крайното 1:4. Селта е на спасителното 17-то място и е с 24 пункта, като е с точка повече от първия от отборите под чертата. Аспас е контузен за гостите.

Прогноза: Алавес – Селта Виго 2:0


Атлетик Билбао – Ейбар
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 23.02.2019 г.
Час: 21:45

Атлетик Билбао продължи с постепенното си изкачване напред в класирането. В предишния кръг баските се наложиха с минималното 1:0 като гости на последния Уеска. Така "лъвовете“ вече са с 30 пункта и се придвижиха до 11-ата позиция в таблицата. Лекуе е контузен, а Рико и Ремиро са близо до пълно възстановяване.

Ейбар показаха характер и успя да спечели точка при домакинството си на Хетафе за крайното 2:2. Играчите на Хосе Мендилбар губеха на почивката с два гола пасив, но през втората част стигнаха до ремито. Така Ейбар има 31 точки и е на 10-то място. Аут за регионалното дерби са Дмитрович и Енрих.

Прогноза: Атлетик Билбао – Ейбар 2:0


Леганес – Валенсия
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 24.02.2019 г.
Час: 13:00

Леганес инкасира девета загуба за сезона, след като в предишния кръг "лос пепинерос“ паднаха с 0:3 като гости на Реал Сосиседад. Така клубът от покрайнините на Мадрид прекъсна серията си от две последователни победи, като остава с 29 пункта, но вече е на 13-то място в подреждането. Мауро и Шимановски са аут за домакините.

Валенсия продължава да е "цар на равенствата“ през настоящия сезон. В предишния кръг "прилепите“ направиха 0:0 у дома срещу Еспаньол и вече имат 14 хикса на сметката си до момента. В 36-ата минута Кевин Гамейро удари греда, а след почивката той бе близо до гол след ефектно изпълнение със задна ножица, но без успех. "Лос че“ заема 9-ото място във временното класиране в Ла Лига с актив от 32 точки. За предстоящия двубой наставникът на валенсианци – Марселино Гарсия Торал, не може да разчита на Хименес и Пичини, а Паулища е под въпрос.

Прогноза: Леганес – Валенсия 2:2


Валядолид – Бетис
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 24.02.2019 г.
Час: 19:30

Барселона постигна пестелива победа с 1:0 при домакинството на л Валядолид на "Камп Ноу“ от 24-ия кръг на Ла Лига. Каталунците имаха пълно превъзходство в срещата, но направиха много сериозни пропуски, които ги лишиха от по-убедителен успех. Играчите на Валядолид не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на Марк-Андре тер Стеген и да принудят германският вратар да се намесва. "Виолетовите“ са 15-ти с 26 пункта на сметката си, като кастилци са на три точки от опасната зона. Луисми е контузен за домакините.

Бетис продължава да редува силни със слаби изяви в последните няколко кръга. Преди седмица "зелено-белите“ направиха 1:1 у дома срещу коравия тим на Алавес, който е и един от претендентите на севилци за място в европейските клубни турнири наесен. В момента играчите на Кике Сетиен са на 8-мо място и имат 33 точки, като изостават на четири пункта от Топ 4. Фирпо и Тейо са аут за домакините.

Прогноза: Валядолид – Бетис 2:3


Жирона – Реал Сосиедад
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 25.02.2019 г.
Час: 22:00

Жирона се поздрави с впечатляващ успех с 2:1 при визитата си на Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу" в среща от 24-ия кръг на Ла Лига. Каталунците стигнаха до паметната победа след обрат през втората част. Първо Стуани бе безкомпромисен от дузпа, а 15 минути преди края феновете по трибуните не вярваха на очите си, тъй като гостите вкараха втори гол. Тибо Куртоа не реагира достатъчно добре при удар на Антони Лосано. Порту изпревари Марсело за добавка и реализира с плонж, фиксирайки крайния резултат. Така Жирона успя да се отдалечи от зоната на изпадащите и в момента клубът от едноименния град е на 15-то място с актив от 27 точки. Муниеса, Думбия и Гарсия са с травми за домакините.

Силна серия на Реал Сосиедад продължи и в предишния кръг, когато баските записаха седми пореден двубой в Примера без загуба. Този път "синьо-белите“ се наложиха с 3:0 у дома над Леганес и се приближиха на три точки от Топ 4. В момента футболистите на Реал са на 7-мо място в класирането и имат 34 пункта. Отсъстващи за визитата в Жирона са Ернандес, Хосе, Ияраменди и Горосабел.

Прогноза: Жирона – Реал Сосиедад 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
420