Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 23-ти кръг на Примера Дивисион

Валядолид – Виляреал
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 08.02.2019 г.
Час: 22:00

Новакът Валядолид записа едно от най-изненадващите си и разгромни поражения от началото на сезона. В предишния кръг кастилци бяха разгромени с 0:4 от последния в класирането – Уеска. Поражението остави "виолетовите“ с 25 точки и клубът от едноименния град е само на два пункта от зоната на изпадащите, като заема 14-то място. Луисми е контузен, а Чоп и Котан са под въпрос.

Виляреал изтърва аванс от два гола и не успя да поеме глътка въздух при завръщането на Хавиер Кайеха начело на "жълтата подводница“. Този път съставът от валенсианската област разочарова своите феновете за крайното 2:2 срещу непостоянния Еспаньол. Въпреки добавената нова точка, Виляреал остава под чертата, като е предпоследното 19-то място и е с 19 точки, като засега е на пет пункта от спасението. Итура и Екамби са контузени.

Прогноза: Валядолид – Виляреал 1:2


Хетафе – Селта Виго
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 14:00

Коравият отбор на Хетафе записа втори пореден мач в Ла Лига без победа. Този път играчите на Хосе Бордалас извъртяха нулево реми при гостуването си на Леванте. Хетафе е на 5-то място и има 32 точки, като е на четири от Топ 4 и зона "Шампионска лига“. Бергара и Диедю са с травми за кастилци.

Селта пое глътка въздух и се наложи изненадващо над амбициозния Севиля. "Небесносините“ спечелиха у дома след успех с 1:0, като успяха да сложат край на серията от пет последователни загуби. Така галисийци дори се измъкнаха от зоната на изпадащите, като имат 24 точки и са на 16-то място, но опасната зона е на дистанция от едва една точка. Визитата в покрайнините на столицата пропуска Йоксулу, а Аспас е под въпрос.

Прогноза: Хетафе – Селта Виго 3:1


Еспаньол – Райо Валекано
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 19:30

Еспаньол записа едва четвърто равенство за сезона, като по този показател каталунците отстъпват единствено на гранда Реал Мадрид, който е с едно реми по-малко. В предишния кръг "папагалчетата“ успяха да наваксат пасив от два гола и стигнаха до крайното 2:2 като гости на Виляреал. Така Еспаньол успя да прекъсне серията от три поредни загуби. В момента хората на Жоан Франсеск имат 25 точки и са на 15-то място. Ермосо е наказан, а Налдо и Гайтан са контузени.

Добрата серия от пет поредни мача без загуба за Райо Валекано, в която "пчелите“ постигнаха четири успеха и едно равенство, приключи преди по-малко от седмица. Възпитаниците на Мичел допуснаха драматично поражение с 1:2 у дома от Леганес, като загуба отново върна Райо в зоната на изпадащите. Столичани имат 23 пункта и са на 18-та позиция в подреждането. Уче е под въпрос.

Прогноза: Еспаньол – Райо Валекано 0:0


Жирона – Уеска
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 09.02.2019 г.
Час: 21:45

Жирона продължава да се снижава в класирането. В предишния кръг каталунците записаха девети пореден двубой без успех в Примера и трета последователна загуба. Този път тимът от едноименния град отстъпи с 0:3 като гост на Ейбар. Жирона вече е непосредствено над зоната на изпадащите, като заема 17-та позиция и е с 24 точки. В лазарета на домакините са Ирайсос, Муниеса, Думбия и Гарсия.

Новакът Уеска постигна едва трета победа за сезона. Арагонци записаха най-изразителния си успех, след като разбиха с 4:0 у дома друг от новаците в Ла Лига в лицето на Валядолид. Въпреки победата, Уеска остава закотвен еднолично на последното 20-то място в таблицата с 15 точки, като към момента е на девет пункта от спасението. Ернандес и Пулидо са наказани, а Мелеро и Луисиньо са контузени.

Прогноза: Жирона – Уеска 2:1


Леганес – Бетис
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 10.02.2019 г.
Час: 13:00

Леганес записа шеста победа до момента в актива си. В последния мач от първенството "лос пепинерос“ сразиха с 2:1 като гости Райо Валекано. Така клубът от покрайнините на Мадрид вече е 13-ти и имат 26 точки. Нийом е наказан, а с травми са Карийо, Мауро и Шимановски.

Бетис вгорчи дебюта на Алваро Мората в Атлетико Мадрид, като записа успех с минималното 1:0 в мача от 22-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол в срещата бе дело на Серхио Каналес. Халфът бе точен от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Филипе Луиш през втората част. Севилци отново се върнаха на местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири. В момента селекцията на Кике Сетиен е на 6-то място и е с 32 точки. Фирпо и Манди са наказани, а Тейо е контузен.

Прогноза: Леганес – Бетис 2:3


Валенсия – Реал Сосиедад
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 10.02.2019 г.
Час: 17:15

Барселона направи грешна стъпка в испанската Примера дивисион. На своя "Камп Ноу" каталунците стигнаха само до равенство 2:2 с Валенсия, като губеха с 0:2 след малко повече от половин час игра. Кевин Гамейро изведе Валенсия напред в 24-ата минута след контраатака и извеждащ пас на Родриго. Малко по-късно Сержи Роберто направи наивна дузпа за избутване в гръб и Дани Парехо вкара от бялата точка, за да удвои преднината на ""прилепите", които обаче не успяха да я задържат. "Лос че“ е на 8-мо място и има 30 пункта. Хименес и Гая са контузени, а Гедеш е под въпрос.

Реал Сосиедад записа пети пореден мач без поражение. В предишния кръг "синьо-белите“ отново триумфираха в голямото баско дерби, надигравайки с 2:1 регионалния съперник Атлетик Билбао. Реал Сосиедад вече има 30 точки и е на 9-та позиция в колоната. Горосабел, Баутиста и Меркеланс продължават да лекуват травми.

Прогноза: Валенсия – Реал Сосиедад 2:2


Севиля – Ейбар
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 10.02.2019 г.
Час: 19:30

Спадът във формата на Севиля продължи и в предишния кръг. В него "рохибланкос“ записаха трета загуба за последните си пет мача в Примера. Този път играчите на Пабло Мачин паднаха с 0:1 от борещия се за оцеляване тим на Селта Виго. Поражението остави андалусци с 36 точки, като южняците остават на 4-то място в подреждането. Нолито, Видал и Гоналон са контузени.

Ейбар пък записа втора поредна домакинска победа. Този път баските сразиха с 3:0 Жирона и се изкачиха до 10-ото място в таблицата, а хората на Хосе Мендилбар са с 29 точки. Калавера и Леон пропускат гостуването в Севиля.

Прогноза: Севиля – Ейбар 3:1


Алавес – Леванте
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 11.02.2019 г.
Час: 22:00

Реал Мадрид постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Алавес в среща от 22-ия кръг на Ла Лига. Точни за "белите" на "Бернабеу" бяха Карим Бензема (30), Винисиус (80) и Мариано Диас (90). За баските това бе трета поредна загуба, която ги остави на 7-мо място с 32 пункта и допълнително заплете интригата за местата, които осигуряват евроквота. Брашанац, Сивера и Ели са контузени за домакините.

Леванте също не впечатлява много напоследък. В последния си мач от Примера "прилепите“ извъртяха 0:0 у дома срещу Хетафе. Валенсианци са 11-ти и имат 27 точки. Чема и Кампана пропуската гостуването в Баската автономна област.

Прогноза: Алавес – Леванте 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
659