Моуриньо: Победихме с лекота


Н. Гавазов

Моуриньо: Победихме с лекота

Португалският треньор на Реал Мадрид Жозе Моуриньо коментира своята първа победа в Ла Лига начело на Кралския клуб. Както е известно, снощи „белите" победиха с 1:0 гостите от Осасуна с гол на Карвальо. Специалния сподели, че е рискувал с трима нападатели в игра, защото е нямал под ръка повече атакуващи футболисти, но като цяло до победата се е стигнало лесно.

„За нас мачът не бе сложен и ние победихме с лекота. Икер Касияс въобще не се наложи да се намесва и ние нямахме никакви проблеми. Липсваше ни хладнокръвие и често грешахме, но във важните моменти бяхме на висота", цитира официалният сайт на Реал думите на Моуриньо.

„Пускайки на терена трима нападатели аз рискувах в известен смисъл, защото на резервната скамейка не останаха нападатели. Фактът, че Бензема бе включен в стартовия състав, означава за него кредит на доверие. Той добре знае, че може да играе успешно заедно с Роналдо и Игуаин. Сега Карим изглеждаше много мотивиран и свърши добра работа", продължава португлския специалист.

„Нашите нападатели могат да играят и в тройка, но при условие, че всички те се връщат в защита. Ще дойде време когато ще започнат да отбелязват по един гол във всеки мач. Кристиано игра великолепно. Беше важно да играе цял мач и натрупа игрова практика. Травмата му явно отшумява и за Аякс ще е напълно готов. Хареса ми играта и Йозил, който леко вземаше решения в трудните ситуации. Срещу Аякс ще ни бъде обаче трудно, защото те проведоха десет официални мача в които играха блестящо. Ние сме фаворити и трябва да започнем успешно старта си в Шампионската лига. Мачът с тях ще бъде съвършено различен, защото стилът между Осасуна и Аякс се различава. Но ще трябв ада победим", завършва Моурионьо.

 

  Сподели
128