Коутиньо може да замени Азар в Челси


Н. Гавазов

Коутиньо може да замени Азар в Челси

Челси разглежда атакуващия халф на Барселона Филипе  Коутиньо като евентуален заместник  на Еден Азар.

Тези дни белгиецът обяви, че вече е решил плановете си за бъдещето, очевидно намеквайки за желанието да отиде в Реал Мадрид през следващото лято. Според слуховете, Еден  вече е получил гаранции от Кралския клуб, че със сигурност ще направи предложение да го купи.

Азар бе готов да отиде в Реал Мадрид през   миналото лято, но испанците така и не се осмелиха да започнат  наддаване за играча, който "сините" оцениха на 250 милиона паунда. Този път цената на Еден може да е значително по-ниска,  с оглед на изтичащия договор -  около 100 милиона паунда.

Предвиждайки скорошната раздяла с  28-годишния белгиец, Челси вече си осигури услугите на Кристиан Пулишич през миналата година, но е наивно да се очаква, че 20-годишният американец пълноценно ще замести напълно най-добрия играч на "сините".

Затова клубът от "Стамфорд Бридж"  се нуждае от друга голяма звезда, съизмерима с Азар. Според различни британски източници, Челси разглежда Коутиньо като един от тези играчи.

Преди година Филипе реализира мечтата си и премина от Ливърпул в Барселона, но така и не показа игра, съизмерима  с  платените за него  142 милиона паунда.

И въпреки,  че официално Барселона декларира, че Коутиньо не се продава, на "Камп Ноу" все пак ще са готови за раздяла с играча, ако той не прибави до края на сезона.

  Сподели
493