Реал Мадрид включи на трета преди големите дербита


FUTBOL-TV

Реал Мадрид включи на трета преди големите дербита

Реал Мадрид постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Алавес в среща от 22-ия кръг на Ла Лига. Точни за "белите" на "Бернабеу" бяха Карим Бензема (30), Винисиус (80) и Мариано Диас (90). С успеха "лос меренгес" събраха 42 точки и се доближиха само на две от втория във временното класиране Атлетико Мадрид. За баските това бе трета поредна загуба, която ги остави на седмо място с 32 пункта.

След половин час игра Винисиус изведе Регилон отляво, заместникът на Марсело центрира ниско успоредно на голлинията, намирайки непокрития Бензема. Номер 9 сложи крак и реализира за 1:0. В 80-ата минута "белите" стигнаха до втори гол. Асенсио центрира отдясно, защитата на Алавес не се намеси по най-добрия начин, което позволи на Винисиус да излезе сам срещу вратаря и бразилецът не сбърка за 2:0. 

В 90-ата резервата Иско центрира отдясно и асистира прекрасно на Мариано, който се разписа с летящ плонж за крайното 3:0.

В сряда вечер Реал гостува на "Камп Ноу" в първи 1/2-финал за Купата на краля. Няколко дни по-късно "белите" ще играят с Атлетико Мадрид на Wanda Metropolitano.

  Сподели
436