Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион

Уеска – Валядолид
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 01.02.2019 г.
Час: 22:00

Новакът и почти сигурен изпадащ след края на настоящия сезон състав на Уеска успя да измъкне точка при гостуването си на Реал Сосиедад. Двубоят в баската автономна област завърши наравно – 0:0. Въпреки това, арагонци остават здраво закотвени на последното 20-то място и имат само 12 точки, като към момента са на дистанция от 12 пункта от спасението. Луисиньо, Мелеро и Брежанчич са контузени.

Валядолид прекъсна серията от пет поредни мача без успех в първенството и в предишния кръг "виолетовите“ спечелиха с 2:1 домакинството си на непостоянния Селто, и то след обрат. Двубоят ще се запомни с протестите на публиката на домакините спрямо VAR системата, тъй като кастилци на няколко пъти бяха ощетени през настоящия сезон от нововъведенията в испанския шампионат. Иначе Валядолид вече има 25 точки и е на 13-та позиция. Луисми, Чоп и Котан са контузени, а Мичел е наказан.

Прогноза: Уеска – Валядолид 1:2


Леванте – Хетафе
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 14:00

Леванте продължи с колебливите изяви далеч от дома и записа шести пореден мач без победа в своя визита. Този път валенсианци бяха разбити с 0:5 като гости на Севиля. Поражението остави "прилепите“ с 26 точки, които са на 12-та позиция. Робер е наказан, а с травми са Постиго, Чема и Аранда.

След двете поредни победи, Хетафе инкасира загуба в последния си мач в Примера. Възпитаниците на Хосе Бордалас отстъпиха с 0:2 като гости на гранда Атлетико Мадрид. Така кастилци не успяха да се доближат до Топ 4 и в момента Хетафе е на 6-то място в подреждането, като има 31 пункта. Бергара, Диедю и Молина са отсъстващи.

Прогноза: Леванте – Хетафе 1:1


Реал Сосиедад – Атлетик Билбао
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 17:15

Реал Сосиедад изпусна отлична възможност да се доближи максимално близо до Топ 6 на временното класиране. В предишния кръг баските сбъркаха у дома и завършиха наравно – 0:0, срещу слабака Уеска. Това четвърти последователен двубой без поражение за "синьо-белите“ и второ поред реми. В момента хората на Иманол Алгуласил заемат 9-то място с 27 точки. Аут за голямото регионално дерби за домакините са Моя, Горосабел, Родригес и Меркеланс.

Подемът на Атлетик Билбао под ръководството на Гайса Гаритано продължава и "лъвовете“ все още нямат загуба в Ла Лига, откакто специалистът застана начело на "червено-белите“. В предишния кръг баските се наложиха с 1:0 у дома над коравия Бетис и успяха да се придвижат до 11-ото място в подреждането, където Атлетик е с 26 точки. Отсъстващи за дербито са Лекуе и Ремиро, Раул Гарсия е под въпрос, а Де Маркос е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад – Атлетик Билбао 1:2


Селта Виго – Севиля
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 02.02.2019 г.
Час: 21:45

Петата поредна загуба запрати Селта в зоната на изпадащите. Тоз път "небесносините“ допуснаха пълен обрат при гостуването си с 1:2 Валядолид. Така, дори след назначаването на Мигел Кардосо, ситуацията в редиците на галисийци остава все така усложнена. Селта е на 18-то място и има 21 точки. Хойд е наказан, а с травми са Аспас и Мазан.

Севиля продължи с добрите си игри в последните седмици и разби Леванте с 5:0 у дома в първи мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Малко след почивката Бен Йедер реализира с удар по диагонала, а след това в 60-ата минута Андре Силва се възползва от пас на Промес за 2:0. Франко Васкес реализира за 3:0 след асистенция на резервата Пабло Сарабия, който вкара от дузпа в 80-ата минута. Куинси Промес оформи разгрома след нова дузпа, при която ударът му първоначално бе спасен, но холандецът реализира при добавката. Лошата новина обаче бе, че и в този мач имаше контузии в отбора, след като Сержи Гомес и Видал излязоха с травми. Така Севиля вече има 36 точки и е на 4-то място. Аут за визитата край бреговете на Атлантическия океан са Нолито и Гоналон, а Навас и Гомес са под въпрос.

Прогноза: Селта Виго – Севиля 2:3


Виляреал – Еспаньол
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 03.02.2019 г.
Час: 13:00

Валенсия се доближава все по-близо до местата даващи право за участие в евротурнирите, след като се справи с 3:0 срещу Виляреал. Положението на закъсалата "Жълта подводница" пък продължава да бъде лошо, тъй като е на предпоследното 19-то място с едва 18 пункта. Екамби и Итура са с травми. През седмицата ръководството на "лос амарийос“ предприе малко очаквано действие и назначи отново Хавиер Кайеха на поста старши-треньор след само месец и половина, откакто го уволни, явно осъзнавайки, че са прибързали с това си решение.

Реал Мадрид спечели трета поредна победа в Ла Лига след 4:2 при гостуването си на Еспаньол в двубой от 21-вия кръг. Това бе девета загуба в последните десет мача за каталунците, които вече са на 15-ото място с 24 пункта и са на три точки от опасната зона. Рока е наказан, а с контузии са Налдо, Педроса, Лопес и Дуарте.

Прогноза: Виляреал – Еспаньол 2:1


Ейбар – Жирона
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 03.02.2019 г.
Час: 19:30

Ейбар пропиля аванс от два гола при гостуването си на Леганес и в крайна сметка баските направиха 2:2 в покрайнините на Мадрид. Със спечелената точка хората на Хосе Мендилбар имат общи 26 и заемат 10-ото място в таблицата. Леон, Енрих и Дмитрович продължават да са отсъстващи за домакините.

Барселона записа успех с 2:0 при визитата си на Жирона в двубой от 21-ия кръг на Ла Лига. Нелсон Семедо откри в деветата минута. Този резултат се запази до 68-ата минута, когато Лионел Меси удвои аванса на каталунците. Иначе преди това в 51-ата Бернардо получи дискусионен втори жълт картон за нарушение в центъра. Жирона е с 24 точки и е на 14-то място в колоната, като е на три пункта от зоната на изпадащите.

Прогноза: Ейбар – Жирона 2:0


Райо Валекано – Леганес
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 04.02.2019 г.
Час: 22:00

Райо Валекано продължава да е преобразен от началото на календарната година. "Пчелите“ нямат загуба в Примера, а в последния си мач от първенството победиха с 1:0 сензацията Алавес. Добрите изяви на столичани дадоха резултат и хората на Мичел вече не са в зоната на изпадащите. В момента Райо е на спасителното 17-то място, като има 23 точки в актива си. Мадридчани обаче не могат да си позволят отпускане, тъй като първият от отборите под чертата е на дистанция от едва два пункта. Какута и Елустондо са с травми.

Леганес записа равенство за крайното 2:2 при домакинството си на Ейбар. "Лос пепинерос“ завоюваха точката, след като наваксаха изоставане от два гола пасив. В крайна сметка клубът от покрайнините на Мадрид има 23 пункта, колкото и настоящият съперник, и е на 16-то място. Карийо, Дос Сантос и Муньос са аут.

Прогноза: Райо Валекано – Леганес 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
482