Барселона с изключителен обрат за Купата на Краля


FUTBOL-TV

Барселона с изключителен обрат за Купата на Краля

Барселона сътвори изключителен обрат за Купата на Краля. Каталунците разгромиха Севиля с 6:1 в реванша от 1/4-финалите, и така с общ резултат 6:3 се класираха сред четирите най-добри отбора в турнира. За последно Барса продължава напред, след като губи в първия мач с 0:2, преди 53 години. Тогава Майорка ликува след 2:0 в първия двубой, но "блаугранас" печелят на "Камп Ноу" с 5:1.

Каталунците откриха чрез Филипе Коутиньо от дузпа в 13-ата минута, но ключовият момент се оказа спасената от Яспер Силесен дузпа четвърт час по-късно. Холандецът демонстрира страхотен рефлекс и отказа Евер Банега от бялата точка.

В 33-ата Барса удвои актива си. Иван Ракитич успя да се разпише, но хърватският халф на "блаугранас" не се зарадва, тъй като е бивш играч именно на андалуския тим. Малко след паузата Барса нанесе светкавичен двоен удар в рамките на минута. Първо Филипе Коутиньо вкара втория си гол в мача, а след това Сержи Роберто завърши майсторски след пас на Лео Меси.

Малко след това Севиля върна едно попадение след грешно изнесена топка от Силесен. Той опита да подаде на свой съиграч, ала вместо това Гилерме Арана с диагонален шут намали – 4:1. В 89-ата минута обаче Луис Суарес сложи точка на спора и прати своите във фазата на полуфиналите. В добавеното време Лео Меси оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
483