Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера Дивисион

Севиля – Леванте
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 14:00

Реал Мадрид стигна до труден успех в битката за третото място в Ла Лига. Момчетата на Сантиаго Солари изиграха силен мач и повалиха прекия съперник Севиля с 2:0 на своя "Бернабеу" в среща от 20-ия кръг на шампионата. Всичко в този мач се реши в последните 15 минути. Иначе положения имаше и пред двете врати. Така играчите на Пабло Мачин остават с 33 точки и вече са на 4-то място в подреждането. Отсъстващи за "рохибланкос“ са Нолито и Гоналон.

Леванте прекъсна серията от пет поредни мача без успех в Ла Лига и в предишния кръг "прилепите“ се наложиха с 2:0 у дома над новака Валядолид. По този начин тимът от Валенсия вече има 26 точки и се изкачи до 10-ата позиция в подреждането. Аут за тежката визита в Андалусия са Постиго, Чема и Садику.

Прогноза: Севиля – Леванте 3:1


Леганес – Ейбар
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 19:30

Лидерът Барселона надви с 3:1 гостуващия Леганес у дома в предпоследен мач от 20-я кръг в испанската Ла Лига. По този начин каталунците си върнаха на "краставичарите" за загубата през есента, когато мадридският тим победи Барса с 2:1. Кастилци остават с 22 точки и в момента заемат 15-ата позиция в таблицата. Карийо, Шимановски и Дос Сантос са с травми за домакините.

Ейбар постигна първа победа от ноември месец насам и прекъсна серия от шест последователни мача без успех. В предишния кръг баските се наложиха с 3:0 над непостоянния Еспаньол. Така селекцията на Хосе Мендилбар събра 25 точки и вече се намира на 11-ото място в класирането. Контузени за северняците са Леон, Енрих и Дмитрович.

Прогноза: Леганес – Ейбар 1:1


Валенсия – Виляреал
Стадион: "Местая“, Виляреал
Дата: 26.01.2019 г.
Час: 21:45

Валенсия постигна едва пета победа за сезона, когато в предишния кръг "прилепите“ направиха пълен обрат за крайното 2:1 като гости на Селта. Успехът изкачи възпитаниците на Марселино Гарсия Торал на 9-ото място в класирането, но със своите 26 точки "лос че“ е на дистанция от пет пункта от зона "Европа“. Хименес, Гедеш и Кондогбия са контузени, а Паулища е наказан.

Виляреал и Атлетик Билбао завършиха без победител за крайното 1:1 в мач от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. Гостите играха по-силно, създадоха не малко положения, но не успяха да се поздравят с победа. В 18-ата минута Хауме Коста си отбеляза автогол, а в 71-ата Карл-Токо Екамби изравни и донесе поне точка за своя тим. Въпреки това, "жълтата подводница“ продължава да разочарова и все още е под чертата, заемайки предпоследното 19-то място с актив от 18 точки. Сориано и Итура са под въпрос за гостите.

Прогноза: Валенсия – Виляреал 1:1


Валядолид – Селта Виго
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 27.01.2019 г.
Час: 13:00

Колебливите изяви на новака Валядолид продължават. За последните 11 кръга кастилци са записали само една победа, а в момента са в серия от пет последователни мача без успех в първенството. В предишния кръг "виолетовите“ отстъпиха с 0:2 като гости на Леванте, като съставът от едноименния град се намира на 16-ото място и има 22 точки, което е само на два пункта от първия от отборите под чертата. Луисми и Котан са контузени за домакините.

Дори след уволнението на Антоно Мохамед, Селта продължава да е все така неубедителен, а бъдещето на клуба от Галисия в Примера Дивисион е несигурно. В предишния кръг играчите на Мигел Кардосо инкасираха четвърта поредна загуба. Този път "небесносините“ допуснаха пълен обрат за крайното 1:2 у дома от Валенсия. Поражението запрати Селта непосредствено над зоната на изпадащите, а тимът заема спасителната 17-та позиция с 21 точки. Аут за визитата във Валядолид са Мазан и Костас.

Прогноза: Валядолид – Селта Виго 1:1


Атлетик Билбао – Бетис
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 27.01.2019 г.
Час: 19:30

Виляреал и Атлетик Билбао завършиха без победител за крайното 1:1 в мач от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. Гостите играха по-силно, създадоха не малко положения, но не успяха да се поздравят с победа. В 18-ата минута Хауме Коста си отбеляза автогол, а в 71-ата Карл-Токо Екамби изравни и донесе поне точка за своя тим. Любопитно положение бе в 86-ата минута, когато Иняки Уилиямс прати топката в мрежата, но при вдигнат флаг за засадата. След консултация с ВАР попадението не беше зачетено. Атлетик е непобеден в Примера в последните си шест двубоя, откакто Гайзка Гаритано пое тима. В момента "лъвовете“ са на 14-то място и имат 23 точки. Ечебария е наказан, а с контузии за домакините са Гарсия, Лекуе и Рико.

С гол в 94-ата минута от дузпа Бетис стигна до драматична победа при домакинството си на Жирона за крайното 3:2. Двубоят в Севиля премина през редица обрати, но в крайна сметка "зелено-белите“ грабнаха пълния комплект точки и успяха да прекъснат серията от две поредни загуби в Ла Лига. В момента хората на Кике Сетиен се намират на 7-ото място и имат 29 пункта на сметката си. Отсъстващи за тежката визита на север са Каптум и Сидней.

Прогноза: Атлетик Билбао – Бетис 2:2


Реал Сосиедад – Уеска
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 27.01.2019 г.
Час: 19:30

Реал Сосиедад не успя да запише трети пореден успех в първенството, тъй като в последния си мач баските направиха 2:2 като гости на новака Райо Валекано. "Синьо-белите“ могат да са щастливи от спечелената точка, защото съумяха да заличат изоставане от два гола. В момента Реал Сосиедад има 26 точки и е на 8-ото място в класирането. Сурутуса, Меркеланс и Горосабел са контузени, а Родригес и Конча са под въпрос.

Новакът Уеска инкасира 13-та загуба в актива си до момента. Този път арагонци паднаха очаквано с 0:3 у дома от гранда Атлетико Мадрид. По всичко личи, че тимът от едноименния град няма да успее да се задържи повече от един сезон в елитната дивизия. В момента Уекса е на последното 20-то място и има незавидните 11 точки. Луисиньо и Брежанчич са контузени за гостите.

Прогноза: Реал Сосиедад – Уеска 2:0


Алавес – Райо Валекано
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 28.01.2019 г.
Час: 22:00

Коравият отбор на Алавес допусна малко очаквана загуба с разгромното 0:4 при гостуването си на Хетафе. Баските остават с 32 точки, но все още запазват шансове за Топ 4, който е на дистанция от една точка. Иначе селекцията на Абелардо Фернандес е на 5-то място и има 32 пункта. Пина е наказан, а Джони, Марин и Ели са контузени.

Новакът Райо Валекано изтърва отлична възможност да излезе от зоната на изпадащите. В предишния кръг "пчелите“ изтърваха аванс от два гола и завършиха наравно – 2:2, при домакинството си на Реал Сосиедад. По този начин столичани не успяха да постигнат четвърта поредна победа в първенството и в момента запазват заеманата от тях 18-та позиция, като имат 20 точки. Какута е под въпрос за гостите.

Прогноза: Алавес – Райо Валекано 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
500