Тебас: Няма единно мнение за ситуацията с гола на Суарес


Н. Гавазов

Тебас: Няма единно мнение за ситуацията с гола на Суарес

Президентът на Примера дивисион  Хавиер Тебас коментира спорния епизод от мача от 20-ия кръг на първенството на Ла Лига между Барселона и Леганес, в който уругвайският нападател на каталунския отбор Луис Суарес вкара гол след сблъсък с вратаря на съперника  Иван Куелар.

"Видях, че Луис Суарес извърши фаул, но това не е отговорност на системата VAR. Няма консенсус по този епизод и тъй като той не е там, това не е грешка. Грешка е един метър в засада, фаул, който реферът не е видял дали е вътре или извън наказателното поле.

VAR е необходим за коригиране на груби грешки, а епизодът със Суарес не е такава. VAR не промени решението на арбитъра в този момент. Но има много други точки, в които VAR помага да се вземе решение.

Критиката от страна на феновете на Реал Мадрид? Не бива да се говори: "Тебас, върви си".  Хората се оплакват от проблем с VAR. Но мисля, че е твърде преувеличена заради епизода с Винисиус. Когато Реал започне отново да печели, тогава всичко това ще бъде забравено", заяви Тебас.

  Сподели
403