Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Жирона
Стадион: "Сидудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 04.01.2019 г.
Час: 20:00

Отборът на Леванте приключи календарната 2018 г. с две поредни загуби. "Прилепите“ първо бяха разбити с 0:5 у дома от Барселона, а след това дойде и поражението с 1:2 като гости на новака Райо Валекано. Така валенсианци остават с 22 точки и са на 10-то място в колоната. Садику, Луна и Дукуре са контузени за домакините, а Рочина е наказан.

Жирона пък стигна до късно изравняване за крайното 1:1 у дома срещу Хетафе. Каталунците нямат победа вече в четири последователни кръга, като в момента клубът от едноименния град е на 9-та позиция с актив от 22 пункта.

Прогноза: Леванте – Жирона 1:0


Еспаньол – Леганес
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 04.01.2019 г.
Час: 22:00

Падението на Еспаньол продължава и от приятна изненада през сезона по всичко личи, че и в момента "папагалчетата“ ще запишат посредствена кампания в Ла Лига. Играчите на Жоан Франсеск завършиха календарната 2018 г. в негативна серия от шест поредни загуби, а последното поражение дойде с 0:1 като гост на Атлетико Мадрид. Така каталунците остават с 21 точки на сметката си и вече са на 14-та позиция в таблицата. Гранеро е наказан, а Лопес и Ермосо са контузени.

Леганес пък не допусна поражение в първенството в последните два месеца на 2018 г. "Лос пепинерос“ записаха две победи и пет равенство в Примера, като Леганес финишира с поредица от три последователни ремита. В последното от тях съставът от покрайнините на Мадрид направи 1:1 у дома срещу устремилия се към лидерското място тим на Севиля. Леганес определено може да съжалява, че не спечели, тъй като поведе в самото начало на срещата, но допусна попадение в добавеното време. Така "лос пепинерос“ са на 16-то място и имат 19 точки. Росадия, Муньос, Шимановски и Мауро са в лазарета на гостите.

Прогноза: Еспаньол – Леганес 1:2


Валядолид – Райо Валекано
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 05.01.2019 г.
Час: 14:00

Гол в 92-ата минута донесе важна точка на новака Валядолид при гостуването на Атлетик Билбао. Двубоят в баската област завърши 1:1, а след ремито "виолетовите“ вече имат 21 точки, като се намират на 12-ото място в подреждането. Лопес, Вия и Чоп са с травми за кастилци.

Новакът Райо Валекано записа едва третата си победа от старта на кампанията и втора поред. В предишния кръг "пчелите“ се наложиха с 2:1 над Леванте и поеха глътка въздух. Въпреки успеха, столичани имат много работа за вършене, тъй като продължават да се намират в зоната на изпадащите, като заемат предпоследното 19-то място с актив от 13 точки. Отсъстващи за мадридчани са Елустондо, Имбула, Ривера и Какута.

Прогноза: Валядолид – Райо Валекано 2:0


Алавес – Валенсия
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 05.01.2019 г.
Час: 17:15

Алавес прекъсна серията от четири поредни кръга без успех в Ла Лига. В последния си мач за отминалата календарна година играчите на Абелардо Фернандес спечелиха баското дерби срещу Реал Сосиедад с 1:0. Успехът е осми за "синьо-белите“, а след него Алавес вече има 28 точки, като е на 5-то място в подреждането. Дуарте и Уакасо са наказани, а Ели, Наваро и Брашанац са контузени.

Валенсия постигна драматична победа над последния в Ла Лига – Уеска, с 2:1 у дома. Двубоят бе от 17-ия кръг на испанското първенство. Дани Парехо даде аванс на "прилепите“ в 25-ата минута, когато се оказа непокрит на точката на дузпата и получи асистенция от Дмитрий Черишев. В 72-ата минута гостите изравниха от дузпа. След изравнителното попадение Уеска имаше шансове дори да стигне до пълен обрат, но Кучо и Лонго пропуснаха. Гостите дори удариха греда след изпълнение на пряк свободен удар. В 93-ата минута крайният бранител Пичини засече топката от воле и матира Сантамария за крайното 2:1. С този успех тимът на Марселино Гарсия Торал събра 22 точки и излезе на осмо място в класирането. Гая и Солер са наказани, а в лазарета са Кондогбия, Гедеш и Коклен. Гамейро и Паулища са под въпрос.

Прогноза: Алавес – Валенсия 2:1


Уеска – Бетис
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 05.01.2019 г.
Час: 21:45

Новакът Уеска няма победа вече в 16 поредни мача в Ла Лига. В предишния кръг арагонци допуснаха драматично 11-то поражение до момента, след като отстъпи с 1:2 от Валенсия в двубой, който можеше дори да спечелят. Уеска допусна попадение в самия край на срещата, която лиши тима дори от точка. В момента клубът е на последната 20-та позиция и има едва 8 точки. Нунес, Луисиньо и Гюрлер са аут.

След три поредни победи, Бетис завърши календарната 2018 г. с равенство. "Зелено-белите“ направиха 1:1 у дома срещу Ейбар. Въпреки ремито, южняците остават сред челните позиции, като заемат 6-то място в колоната с актив от 26 точки. За предстоящия двубой наставникът на севилци Кике Сетиен не може да разчита на Сидней, Фирпо и Гуардадо.

Прогноза: Уеска – Бетис 0:3


Ейбар – Виляреал
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 06.01.2019 г.
Час: 13:00

Коравият тим на Ейбар завърши календарната година с три последователни равенства. В последното реми баските направиха 1:1 като гости Бетис. Така хората на Хосе Мендилбар вече имат 21 точки и са на 13-то място в подреждането. Леон, Дмитрович и Енрих са аут за домакините.

Виляреал започна сезона с големи амбиции и място в Топ 4, но ето че след първата половина от кампанията "жълтата подводница“ се намира непосредствено над зоната на изпадащите благодарение на по-добрите си показатели спрямо другата изненада – Атлетик Билбао. Играчите на наскоро назначения Луис Гарсия заемат 17-то място с 16 точки. Виляреал започна годината с равенство 2:2 у дома срещу гранда Реал Мадрид, а в двубоят по програма трябваше да се играе преди няколко седмици. Точката за "жълтата подводница“ донесе Санти Касорла, който вкара и двете попадения в срещата. Итура, Барбоса и Екамби са отсъстващи за гостите.

Прогноза: Ейбар – Виляреал 1:1


Селта Виго – Алтетик Билбао
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 07.01.2019 г.
Час: 22:00

Барселона спечели четвърта поредна победа в Ла Лига, като надви с 2:0 Селта на своя "Камп Ноу". Поражението пък сложи край на серията на галисийци от три последователни двубоя без поражение. Възпитаниците на Антонио Мохамед са 11-ти и имат 21 точки. Аспас е единственият отсъстващ за домакините.

Колебливият Атлетик Билбао се стабилизира в последните кръгове в Примера. Баските завършиха календарната 2018 г. с победа и две равенства, като за последното от ремитата определено могат да съжаляват, тъй като изпуснаха успеха в добавеното време на двубоя срещу Валядолид за крайното 1:1. "Лъвовете“ играят много по-добре, откакто Гайзка Гаритано пое отбора, но продължават да са в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място, с 16 точки, с колкото е и Виляреал, който има по-добри показатели. Алварес и Гарсия са наказани, а с травми са Лекуе и Рико.

Прогноза: Селта Виго – Атлетик Билбао 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
571