Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион

Жирона – Хетафе
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 21.12.2018 г.
Час: 20:30

Отборът на Жирона допусна втора поредна загуба като гост в Примера. В последния си двубой от първенството каталунците отстъпиха донякъде очаквано с 0:2 при гостуването им на устремилия се към лидерската позиция състав на Севиля. Така Жирона остава с 21 точки на сметката си и към момента е на 10-то място в подреждането.

Хетафе пък постигна четвърти последователен двубой без поражение в шампионата, като записа втора поред домакинска победа. Този път клубът от покрайнините на Мадрид се наложи с 1:0 над Реал Сосиедад. Така възпитаниците на Хосе Бордалас вече са с 24 точки, като заемат 7-мо място, и са на точка от Топ 6. За гостуването на Изток аут за кастилци са Дедю и Бергара, а Максимович е под въпрос.

Прогноза: Жирона – Хетафе 1:1


Реал Сосиедад – Алавес
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 21.12.2018 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад инкасира трета поредна и общо седма загуба до момента. В предишния кръг баските паднаха с 0:1 като гости на Хетафе, а поражението смъкна предвождания от Асиер Гаритано клуб на 15-ото място в колоната, където "синьо-белите“ остават с 19 пункта. Меркеланс, Родригес и Сангайи са аут за северняците.

Тимът на Алавес, който е приятната изненада до момента в Ла Лига, като че ли започна да губи от понасъбралата се инерция. В предишния кръг възпитаниците на Абелардо Фернандес не победиха във втори поред домакински двубой и вече в четири поредни мача в Примера нямат успех. Този път Алавес направи 0:0 у дома в регионалното дерби с Атлетик Билбао. Баските вече са на 6-то място в таблицата и имат 25 точки. Ели, Наваро и Брашанац са контузени за второто поред баско дерби.

Прогноза: Реал Сосиедад – Алавес 2:2


Бетис – Ейбар
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 22.12.2018 г.
Час: 14:00

Подемът на Бетис продължи и в последния мач на "зелено-белите“ в първенството. Този път андалуси се наложиха с 3:1 като гости на Еспаньол, за да постигнат трета последователна победа и общо четвърта за последните си пет мача в Примера. По този начин играчите на Кике Сетиен събраха 25 точки и се изкачиха до 5-ото място в класирането. Гуардадо е аут за севилци.

Седмица след зрелищното 4:4 у дома срещу Леванте, тимът на Ейбар записа второ реми пред собствена публика. Този път баските направиха 1:1 срещу Валенсия. Със спечелената точка футболистите на Хосе Мендилбар вече имат 20 и са на 13-та позиция. Дмитрович, Леон, Калавера и Енрих са с травми за гостите.

Прогноза: Бетис – Ейбар 2:1


Атлетик Билбао – Валядолид
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 22.12.2018 г.
Час: 21:45

Атлетик Билбао започва постепенно да се съвземе от кризата, в която изпаднаха "лъвовете“. В предишния кръг баските направиха 0:0 като гости на сензацията Алавес, а това беше втори пореден двубой, в който отборът не губи, откакто Гайска Гаритано застана начело на северняците. Въпреки това, Атлетик продължава да е под чертата, като заема 18-то място с актив от 15 точки, с колкото е и Виляреал, чийто показатели са по-добри. Баленциага, Рико и Ремиро са отсъстващи за домакините.

Новакът Валядолид допусна шеста загуба за сезона втора поред пред собствена публика. В последния си мач от Ла Лига кастилци паднаха с 2:3 у дома от Атлетико Мадрид. "Виолетовите“ успяха да наваксат изоставане от два гола, но впоследствие допуснаха ново попадение във вратата си, което не успяха да върнат. Така Валядолид остава с 20 точки и към момента е на 12-то място. Лопес е контузен, а Чоп е под въпрос.

Прогноза: Атлетик Билбао – Валядолид 1:0


Валенсия – Уеска
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 23.12.2018 г.
Час: 13:00

Едва ли вече се приема като изненада фактът, че Валенсия отново направи равенство в Примера. "Прилепите“ са абсолютен водач по този показател, но именно заради ремитата продължават да са в долната половина на класирането. В предишния кръг "лос че“ направи 1:1 като гост на Ейбар, а това бе 10-то равенство за хората на Марселино. Валенсианци в момента са на 14-та позиция и имат едва 19 точки, като са четири пункта от зоната на изпадащите. Гедеш, Кондогбия и Мурийо са контузени, а Коклен и Гамейро са под въпрос.

Новакът Уеска започна с победа новия сезон, но от първия кръг насам арагонци не познават вкуса на успеха. Тимът от едноименния град е на последното 20-то място, като има 8 точки и е на седем от спасението. В предишния кръг Уеска направи 2:2 у дома с Виляреал, като се спаси от поражение с гол в 94-ата минута. Луисиньо, Акапо, Гаяр и Нунес са контузени.

Прогноза: Валенсия – Уеска 3:1


Леганес – Севиля
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 23.12.2018 г.
Час: 17:15

Добрата серия на Леганес продължи и в предишния кръг, когато "лос пепинерос“ записаха шести последователен двубой без поражение в първенството. Този път тимът от покрайнините на столицата направи 0:0 като гост на Селта. Леганес вече 18 точки и е на 16-то място в колоната, като не може да си позволи отпускане, тъй като зоната на изпадащите е на дистанция от едва три пункта. Муньос, Шимановски, Мауро и Росадия са с травми за домакините.

Севиля продължава гонитбата с лидера Барселона, въпреки двете поредни равенства, които отдалечиха малко андалусци от първото място. В предишния кръг "рохибланкос“ се справиха с Жирона у дома, спечелвайки с 2:0, като вече имат 31 точки и са на три от шампиона и водач Барселона. Със същия актив е и Атлетико Мадрид, но възпитаниците на Пабло Мачин са с по-добри показатели от столичани. Сарабия и Банега са наказани, а Видал е контузен. Гоналон и Кяер са под въпрос.

Прогноза: Леганес – Севиля 2:3


Райо Валекано – Леванте
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 23.12.2018 г.
Час: 19:30

Лошата форма на новака Райо Валекано далеч от дома продължи и в предишния кръг. В него "пчелите“ паднаха в пети поредно гостуване, като записаха и втора последователна загуба в Примера. Този път столичани загубиха градското дерби срещу гранда Реал Мадрид с минималното 0:1. Поражението остави Райо на предпоследното 19-то място, като "пчелите“ са с 10 точки и към момента са на пет пункта от спасението. Елустондо и Какута са контузени за домакините.

Добре играещият напоследък тим на Леванте претърпя истинско крушение в последния си мач в първенството. В него "прилепите“ бяха разбити с 0:5 у дома от шампиона и водач в Ла Лига – Барселона. Тежката загуба остави валенсианци с 22 пункта, а Леванте е на 8-ма позиция в колоната. Джейсън и Кабако са наказани, а Санчес и Садику са с контузии.

Прогноза: Райо Валекано – Леванте 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
597