Моуриньо: Изпълнения като това на Бускетс не бива да се допускат


Н. Гавазов

Моуриньо: Изпълнения като това на Бускетс не бива да се допускат

Мениджърът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо се обяви за въвеждането на технологиите по време на футболните мачове, но според него, преди това самите футболисти трябва да спрат с измамите, пише AFP. Специалният смята също така, че сътрудничеството между съдии и играчи трябва да бъде по-голямо.

В полуфиналната среща от миналогодишното издание на Шампионската лига между Интер и Барселона, Тиаго Мота бе изгонен след крещяща симулация от страна на Серхио Бускетс. След сблъсък за една топка, полузащитникът на Барселона започна да се превива на земята, но камерите уловиха как той гледа през пръстите на ръката си дали неговото изпълнение проработва. В резултат, Мота бе изгонен и остави съотборниците си с десет човека за повече от час игрово време.

„Най-важното нещо преди технологията е сътрудничеството между играчи и съдии да се повиши. Подобни смешни изпълнения като това на Бускетс повече не бива да бъдат допускани. А нека след това да се въведат технологиите, което мисля няма да е много сложно и ще помогне да се избегне несправедливостта. Що се отнася до другите спорни неща, като например засадите, това е една дискусия за децата ни", коментира Моуриньо.

 

  Сподели
129