Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 16-ти кръг на Примера Дивисион

Селта Виго – Леганес
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 14.12.2018 г.
Час: 22:00

Селта постигна втора поредна и общо пета победа на сметката си до момента. В предишния кръг галийският клуб се наложи с 3:2 като гост на Виляреал. Така хората на Антонио Мохамед вече имат 20 точки и се придвижиха до 11-ото място в класирането. Добрите новини в състава на "небесносините“ са, че нямат отсъстващи играчи.

Леганес вече няма загуба в пет последователни двубоя в Ла Лига. В предишния кръг "лос пепинерос“ направиха 1:1 у дома срещу Хетафе, като по този начин бе прекъсната серията от две поредни победи. В момента съставът от покрайнините на Мадрид се намира на 16-то място и е със 17 точки на сметката си. Ниом и Перес са наказани, а Муньос и Шимановски са контузени.

Прогноза: Селта Виго – Леганес 1:0


Хетафе – Реал Сосиедад
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 15.12.2018 г.
Час: 14:00

Съставът на Хетафе записа трето поредно равенство далеч от дома. Преди седмица столичани направиха 1:1 като гости на Леганес. Със спечелената точка възпитаниците на Хосе Бордалас вече имат 21 и са на 8-мо място, само на два пункта от Топ 6 и местата, които осигуряват евроквота. Бергара и Дедю са контузени.

Реал Сосиедад инкасира втора поредна загуба в Примера, след като в предишния кръг баските отстъпиха с 1:2 у дома от новака Валядолид. Поражението остави хората на Асиер Гаритано с 19 точки, а "синьо-белите“ вече са на 13-то място в колоната. Отсъстващи за северняците са Меркеланс, Навас, Сангали и Родригес.

Прогноза: Хетафе – Реал Сосиедад 1:1


Ейбар – Валенсия
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 15.12.2018 г.
Час: 21:45

Ейбар и Леванте изиграха истински голов трилър в последния мач помежду им, завършил наравно – 4:4. Баските определено могат да съжаляват, тъй като 15 минути преди края водеха с 4:2, но в крайна сметка допуснаха изравняване. С добавената само една точка играчите на Хосе Мендилбар имат общо 19 и са на 14-та позиция в класирането. Дмитрович и Леон са контузени за домакините.

Валенсия продължава да едноличен водач по отношение на равенствата в Примера. В предишния кръг "прилепите“ записаха девето реми на сметката си, след като този път направиха 1:1 у дома срещу устремилия се към лидерската позиция състав на Севиля. Точката бе спечелена много трудно, когато в самия край на двубоя "лос че" все пак успяха да я отмъкнат, след като Даниел Парехо центрира от пряк свободен удар към малкото наказателното поле, където позициониран бе Диакаби, който с глава разстреля стража на гостите за 1:1. Валенсия има 18 точки и е на незавидното 15-то място в класирането. Гамейро, Мурийо и Паулища са с травми и до последно ще са под въпрос.

Прогноза: Ейбар – Валенсия 2:2


Севиля – Жирона
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 13:00

Запътилият се към лидерското място тим на Севиля записа второ поредно равенство в испанския шампионат. Андалусци не успяха да превземат върха в Ла Лига, след като този път направиха грешна стъпка при гостуването си на Валенсия. Двата отбора завършиха наравно - 1:1, а "прилепите" откраднаха точката в самия край на срещата. Единственото попадение за южняците бе дело на Пабло Сарабия в 55-ата минута, когато той успя да достигне до отбита топка и с много прецизен удар преодоля вратаря, изпращайки топката в долния десен ъгъл за 1:0. В самия край на двубоя обаче, "прилепите" все пак успяха да отмъкнат точката от своя съперник. "Рохибланкос“ имат 28 пункта и са на три от лидера Барселона. Васкес е наказан, а Гоналон и Видал са контузени.

След шест поредни мача без поражение, Жирона допусна загуба и то по драматичен начин. Каталунците бяха близо до това да си тръгнат с точка при визитата им на намиращия се в криза тим на Атлетик Билбао, но в последната минута Жирона допусна гол от дузпа. Така тимът от едноименния град остава с 21 точки и е на 9-то място в таблицата.

Прогноза: Севиля – Жирона 2:0


Еспаньол – Бетис
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 17:15

Кризата в Еспаньол се разраства и след силните изяви сега "папагалчетата“ са в серия от четири последователни поражения. В последното от тях "синьо-белите“ бяха разбити с 0:4 у дома от градския съперник Барселона. Страхотен мач направи звездата на Барса Лионел Меси. Петият в класацията за "Златната топка" отбеляза два гола директно от преки свободни удари в 17-ата и 65-ата минути, а между двете си попадения удари греда и освен това - направи асистенция. За Барселона се разписаха още Усман Дембеле (26) и Луис Суарес (45). Иначе Еспаньол остава все така с 21 точки, но вече е на 10-то място в подреждането. Ермосо е контузен за домакините.

Бетис пък записа втори пореден успех. В предишния кръг "зелено-белите“ се наложиха с 2:0 у дома над предпоследния Райо Валекано. Така андалусци вече са с 22 точки и са в непосредствена близост до Топ 6, като възпитаниците на Кике Сетиен са на 7-ма позиция в класирането. Гуардадо е единственият отсъстващ за севилци.

Прогноза: Еспаньол – Бетис 0:0


Уеска – Виляреал
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 19:30

Реал Мадрид стигна до трудна победа с 1:0 при гостуването си на 20-я в класирането Уеска в мач от 15-ия кръг на Ла Лига. "Белия балет" се постара, но стигна само до едно попадение. Арагонци определено могат да съжаляват, тъй като заслужаваха да вкарат гол срещу европейския клубен шампион. Така Уеска продължава да е последен със 7 точки и все още без победа като домакин от началото на сезона. Акапо, Семедо, Луисиньо, Нунес и Мусто са контузени за домакините.

Иначе амбициозният тим на Виляреал записа втора поредна и общо седма загуба от началото на сезона. Това се случи в предишния кръг, когато "жълтата подводница“ отстъпи с 2:3 у дома от Селта. Поражението доведе и до раздяла с Хавиер Кайеха, а новият старши треньор на отбора е Луис Бласа, който бе начело на втория състав. В момента тимът от валенсианската област е на 17-то място, като е непосредствено над зоната на изпадащите и е с 14 точки, с колкото е и Атлетик Билбао. Итура, Екамби и Хуан са контузени.

Прогноза: Уеска – Виляреал 1:2


Алавес – Атлетик Билбао
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 17.12.2018 г.
Час: 22:00

Приятната изненада Алавес допусна трета поредна загуба като гост. В предишния кръг баските отстъпиха с 0:3 при визитата им в столицата срещу Атлетико. Поражението извади играчите на Абелардо Фернандес от Топ 4 в класирането, като в момента Алавес е на 5-та позиция с 24 точки. Ели и Наваро са аут за предстоящото регионално дерби.

Тимът на Атлетик Билбао записа едва втора победа от началото на сезона и успя да сложи край на серията от 13 поредни мача без успех в Примера. Това се случи в предишния кръг, когато "лъвовете“ се наложиха с минималното 1:0 у дома над Жирона. Успехът не дойде никак лесно и играчите назначения преди две седмици Гайска Гаритано трябваше да чакат до добавеното време, когато ветеранът Адуриц отбеляза от дузпа. Въпреки победата, баските остават под чертата, заемайки 18-то място с 14 точки, с колкото е и Виляреал. В лазарета на Атлетик са Баленциага и Ремиро.

Прогноза: Алавес – Атлетик Билбао 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
483