Атлетико и Барса с равенство в скучен мач


FUTBOL-TV

Атлетико и Барса с равенство в скучен мач

Атлетико Мадрид и Барселона завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг в Ла Лига и запазиха местата си в класирането. Точката позволи на каталунците да останат начело с точка повече от "дюшекчиите" - 25 срещу 24. Дербито от 13-ия кръг на испанското първенство не опрадва високите очакванията за качествен сблъсък. Единственото нещо на ниво бяха нервите между футболистите на терена и голямото напрежение.

Първата по-сериозна ситуация дойде след комбинация между Антоан Гризман и Диего Коща в 60-ата минута, но до гол за "Атлетико" при нея не се стигна. Домакините имаха претенции и за дузпа, след като Артуро Видал игра с ръка в наказателното поле. Реферът обаче прецени да не посочва бялата точка.

В 77-ата минута Коща все пак откри резултата. Той засече с глава центриране от корнер за 1:0. В края на мача Меси увлече няколко футболисти и пусна вдясно за свободния Дембеле, който овладя, изчака плонжа на вратаря и шпагат преди да насочи в мрежата. Малко пред голлинията Люка Ернандес чукна топката, но не достатъчно, за да я избие - 1:1.

  Сподели
416