Реал Мадрид с официално изявление по ситуацията с Рамос


Н. Гавазов

Реал Мадрид с официално изявление по ситуацията с Рамос

Пресслужбата на Реал Мадрид излезе с официално съобщение по повод на статията в Spiegel, който публикува документи на Football Leaks, съгласно които през 2017 година защитникът на "бланкосите" Серхио Рамос е бил уличен в употреба на забранено вещество, а клубът е нарушил антидопинговите правила. Въпреки нарушенията, УЕФА е покрила случая. 

Според информацията, тестът на защитника е бил извършен след финалния мач от Шампионска лига с Ювентус.

В началото на юли същата година УЕФА е била уведомена, че в урината на Рамос са били намерени следи от веществото дексаметазон, който се използва за облекчаване на болката, има противовъзпалителен ефект и повишава концентрацията.

Световната антидопингова агенция задължава да се съобщава при наличието на следи от това вещество в организма. В случа с Рамос това не е било направено.

Докторът на Реал Мадрид е указал в допинг-отчета, че направил две инжекции на Серхио от друг забранен препарат със сходни действия. По-късно лекарят обяснил, че е допуснал грешка при съставяне на  отчета заради еуфорията, която била предизвикана от победата на "белите" във финала.

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес веднага задействал своето лоби в УЕФА и съответно Централата покрила случая. Рамос и докторът избегнали наказание.

Всичко това се появи в Spiegel тази вечер. Няколко часа по-късно се появи и официално съобщение от страна на Реал Мадрид.

"Първо, Серхио Рамос никога не е нарушавал антидопинговите правила. Второ, УЕФА своевременно поиска информация  и веднага закри делото, както го прави в такива ситуации, след проведени тестове от страна на експерти на  Световната антидопингова агенция ина самата УЕФА.

Трето, що се отнася до всичко останало, споменато в публикацията, клубът се въздържа от коментари, отчитайки неоснователния характер на твърденията в изданието", се казва в изявлението на Реал Мадрид.

  Сподели
662