Сетиен: Ще съжалявам когато Меси си тръгне, играчи като Роналдо ще се появят


Н. Гавазов

Сетиен: Ще съжалявам когато Меси си тръгне, играчи като Роналдо ще се появят

Старши-треньорът на Бетис Кике Сетиен призна, че ще изпитва чувство на съжаление, когато нападателят на Барселона Лионел Меси напусне испанския футбол и сравни аржентинеца с нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо, който по-рано игра за Реал Мадрид.

"Познавам само един футболист, който е в състояние сам да осигури резултата и да действа във всяка позиция. Това е Меси. Когато имаш такъв футболист, няма за какво да говориш. Останалите от 10-те му съотборници ще кажат: "Нека прави това, което иска, той го прави по-добре от нас, ние само ще побеждаваме".  Но Меси е такъв. Всеки играч в отбора има роля, нужна е система. И ако има играчи, които работят извън системата, те трябва да бъдат премахнати, без значение от това колко са добри.

Роналдо, отчитайки неговите характеристики, стана истинско откритие за мен. Той се превърна в символ на епохата на испанския футбол. Кристиано вкара толкова голове, спечели толкова много трофеи и беше много важен играч за своя отбор. Но ще има и други. Лично ще съжалявам само за напускането на Меси. Той носи на футбола всичко, което обичам. Вярвам, че напускането му на испанския футбол ще бъде същата трагедия, както в случая с напускането на Марадона и Кройф по онова време – това с играчи, благодарение на които седях пред телевизора", заяви Сетиен.

  Сподели
458