Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Реал Сосиедад
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 09.11.2018 г.
Час: 22:00

Победната серия за Леванте приключи преди седмица и след четири последователни успеха "прилепите“ направиха равенство за крайното 1:1 като гости на Виляреал. Валенсианци имат 17 точки, с колкото е и грандът Реал Мадрид, и са на 7-мо място в класирането. Рочина и Садику са контузени за домакините.

Реал Сосиедад продължава да е много колеблив пред собствена публика. Баските нямат успех у дома от началото на сезона. В предишния кръг селекцията на Асиер Гаритано записа второ поредно нулево равенство, като този път "синьо-белите“ поделиха точките с амбициозния тим на Севиля. В момента Реал Сосиедад е на 13-то място, с актив от 13 пункта. Салдуа, Меркеланс, Гуриди и Конча са с травми.

Прогноза: Леванте – Реал Сосиедад 2:2


Валядолид – Ейбар
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 14:00

Реал Мадрид спечели трудно домакинството си на Валядолид от Примера дивисион с 2:0. Феновете на "Бернабеу" чакаха до 83-тата минута за първото попадение, което бе автогол на играч на гостите, а 5 по-късно се разписа и Серхио Рамос от дузпа за крайното 2:0. Иначе на два пъти напречната греда влизаше в помощ на Тибо Куртоа. Наскоро отборът на Валядолид бе закупен от легендарния Роналдо-Феномена и отборът се движи доста добре в първенството, но не успя да вземе нещо повече от визитата си в столицата. Кастилци са на 9-то място и имат 16 точки. Алварес и Салису са с травми.

Ейбар постигна четвърти успех за сезона, след като в предишния кръг играчите на Хосе Мендилбар осъществиха пълен обрат за крайното 2:1 в баското дерби срещу сензацията Алавес. Така клубът от едноименния град събра 14 точки на сметката си и е на 12-то място в колоната. Де Бласис е наказан, а с контузии са Бигас, Рамис, Калавера и Дмитрович.

Прогноза: Валядолид – Ейбар 2:1


Хетафе – Валенсия
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 17:15

След две поредни победи, Хетафе стигна измъчено до малко очаквано равенство при гостуването си на новака Уеска за крайното 1:1. Възпитаниците на Хосе Бордалас се спасиха от поражение в добавеното време на срещата, а със спечелената точка столичани имат общо 16, които към момента им отреждат 8-ма позиция в колоната. Всички в състава са на линия за предстоящия двубой.

Валенсия продължава да разочарова. Този път "прилепите“ допуснаха втора загуба за сезона, след като паднаха с 0:1 у дома от Жирона, като проблемът в изявите на "лос че“ са равенствата – цели осем до момента. Именно ремитата смъкват играчите на Марселино надолу в класирането и в момента тимът е на 15-то място с актив от 9 точки, като е само на два пункта от опасната зона. Пичини и Черишев са с травми за тима.

Прогноза: Хетафе – Валенсия 1:1


Жирона – Леганес
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 19:30

Жирона постигна четвърта победа за кампанията. В последния си мач в Ла Лига каталунците задълбочиха кризата в амбициозния тим на Валенсия, надигравайки съперника с 1:0 на неговия "Местая“. Така клубът от едноименното градче вече има 16 точки и заема 10-ото място в таблицата.

Леганес измъкна точка от домакинството си на Атлетико Мадрид от 11-ия кръг на Ла Лига. Срещата завърши при резултат 1:1. Гостите поведоха през второто полувреме след чудесно изпълнение на Антоан Гризман от фаул. Домакините обаче не спряха да търсят попадение, а в 82-ата минута Гуидо Карийо оформи крайния резултат. "Лос пепинерос“ са в зоната на изпадащите, като заемат 18-то място и са с 9 пункта. Шимановски и Бустинса продължават да лекуват контузии.

Прогноза: Жирона – Леганес 2:1


Алавес – Уеска
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 11.11.2018 г.
Час: 13:00

Силите на сензацията Алавес не издържаха в предишния кръг и предвожданият от Абелардо Фернандес тим допусна късен обрат за крайното 1:2 като гост на Ейбар в регионален баски сблъсък. "Синьо-белите“ остават с 20 точки, но се смъкнаха на 5-ото място в класирането. Аут за домакините са Дуарте, Пина, Уакасо, Ели и Пачеко.

Гол в добавеното време лиши новака Уеска от това да запише втора победа за сезона. Арагонци водеха с 1:0 срещу Хетафе, но в крайна сметка двубоят не излъчи победител за крайното 1:1. Уеска е на последното 20-то място и има само 6 точки. Луисиньо, Брежанич, Авила, Мелеро и Камачо са контузени.

Прогноза: Алавес – Уеска 3:0


Райо Валекано – Виляреал
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 11.11.2018 г.
Час: 19:30

Райо Валекано бе много близо до това да хвърли бомбата на предишния 10-ти кръг в Примера, но в крайна сметка "стършелите“ останаха без точка. Столичани водеха до 87-ата минута при домакинството си на Барселона с 2:1 и то след осъществен обрат, но силите на Райо не издържаха и в крайна сметка играчите на Мичел загубиха с 2:3. Така мадридчани остават с незавидните 6 точки и са на предпоследното 19-то място. Елустондо, Тито, Галвес и Медран са контузени за домакините.

Виляреал записа пети пореден мач без победа, а "жълтата подводница“ се спаси от поражение с гол в 92-ата минута за крайното 1:1 у дома срещу Леванте, а малко по-рано си бяха отбелязали и автогол. Играчите на Хавиер Кайеха се представят далеч под очакванията, като в момента "лос амарийос“ са на 16-то място, с актив от 10 пункта, само на точка от зоната на изпадащите. Отсъстващи за валенсианци са Бака, Екамби и Фуего.

Прогноза: Рай Валекано – Виляреал 1:2


Севиля – Еспаньол
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 11.11.2018 г.
Час: 19:30

Амбициозният тим на Севиля постигна второ равенство за сезона, като и този път ремито за "рохибланкос“ бе нулево. В предишния кръг играчите на Пабло Мачин не си отбелязаха като гости на Реал Сосиедад. В момента андалусци са на 3-то място и имат 20 точки, като са на четири пункта от водача Барселона. Контузени за домакините са Бен Йедер, Меркадо, Силва и Кяер.

Еспаньол продължава да е приятната изненада до момента в кампанията. В последния си мач "папагалчетата“ записаха шести успех за сезона, надигравайки с 1:0 у дома колебливия тим на Атлетик Билбао. Благодарение на грешните стъпки на Атлетико Мадрид, Алавес и предстоящия съперник играчите на Жоан Ферер се изкачиха на 2-ото място в колоната, с актив от 21 точки. За тежката визита в Севиля с травми са Налдо и Ермосо.

Прогноа: Севиля – Еспаньол 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
590