Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион

Валядолид – Еспаньол
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 26.10.2018 г.
Час: 22:00

Новакът Валядолид продължи да впечатлява и записа четвърти пореден успех в предишния кръг, когато кастилци сразиха с 1:0 като гости коравия тим на Бетис. Победата изкачи клуба от едноименния град на 6-то място, с актив от 15 точки, което е с точка повече от гранда Реал Мадрид. Чоп, Оливас и Салису са контузени за домакините.

Еспаньол също е една от приятните изненади до момента в Ла Лига. В последния си двубой каталунците се наложиха с 2:0 като гости на Уеска. Това бе пети успех за "папагалчетата“ и по този начин Еспаньол вече е на 2-ро място в класирането със 17 точки. За визитата на Валядолид няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Валядолид – Еспаньол 1:1


Жирона – Райо Валекано
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 14:00

Жирона записа трето поредно равенство далеч от дома и вече в пет последователни срещи каталунците нямат победа в Примера. Този път съставът от едноименния град подели точките като гост на Реал Сосиедад за крайното 0:0. Жирона е с 10 пункта и се намира на 15-та позиция в колоната.

Райо Валекано продължава да е крайно неубедителен. Столичани изиграха два мача за отминалата седмица, като първо "стършелите“ загубиха с 1:2 у дома от Хетафе, а в отложения си мач срещу Атлетик Билбао играчите на Мичел направиха 1:1. Райо продължава да е под чертата, като се намира на предпоследното 19-то място и е с 6 точки. Елистондо, Медран и Тито са контузени.

Прогноза: Жирона – Райо Валекано 0:0


Атлетик Билбао – Валенсия
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 17:15

Атлетик Билбао изигра два мача за изминалата седмица, като и този път "лъвовете“ не победиха. Баските направиха първо 1:1 като гости на Ейбар, а след това завършиха при същия резултат и при визитата им на Райо Валекано в отложен двубой от програмата на Ла Лига. Така играчите на Едуардо Берицо вече имат шест равенства от началото на кампанията, като отстъпват само на предстоящия съперник по този показател. Атлетик е непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място, с 9 точки. В лазарета на тима са Лекуе и Ечебария.

Валенсия направи още едно равенство в мач от Ла Лига. Този път "прилепите" завършиха 1:1 с Леганес на “Местая". “Лос че" бяха близо до поражение, но все пак изравниха в 85-ата минута след гол на Хосе Гая. Въпреки че е регистрирал само една загуба в Примера, валенсианският отбор има едва десет точки и е 14-ти в подреждането, тъй като има и само един успех до момента. Черишев и Гедеш са под въпрос за предстоящата визита.

Прогноза: Атлетик Билбао – Валенсия 2:2


Селта Виго – Ейбар
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 19:30

След трите поредни равенства, колебливата серия на Селта прерасна в две последователни загуби. В последния си мач от първенството галисийци загубиха с 0:1 от сензацията Алавес. Поражението остави "небесносините“ с 10 точки, а хората на Антонио Мохамед са на 13-та позиция в колоната. Мазан и Васкес са под въпрос за домакините.

Ейбар пък записа второ реми на сметката си до момента. Този път селекцията на Хосе Мендилбар направи 1:1 у дома срещу Атлетик Билбао в регионален баски сблъсък. Ейбар е с 11 пункта, като заема 12-то място в подреждането. Оливейра, Леон, Дмитрович и Ескаланте са контузени.

Прогноза: Селта Виго – Ейбар 1:1


Леванте – Леганес
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 27.10.2018 г.
Час: 19:30

Реал Мадрид загуби с 1:2 при домакинството си на Леванте в среща от 9-ия кръг на Ла Лига. "Прилепите“ започнаха вихрено двубоя и точни за гостите бяха Хосе Моралес в 7-ата и на Роджър Марти от дузпа в 13-ата. Чак в 72-ата феновете на "Белия балет" видяха гол за техния любим тим, след като Марсело се разписа и успя да намали, но Леванте успя да задържи аванса си. С успеха валенсианци вече имат 13 пункта и се придвижиха до 8-ото място в класирането. Вукчевич и Садику са в лазарета на домакините.

Пет минути не достигнаха на Леганес да запише трети успех за сезона и евентуално първи далеч от дома. В предишния кръг "лос пепинерос“ направиха 1:1 като гости на Валенсия. Столичани продължават да са под чертата и се намират на 18-то място с 8 точки. Шимановски, Карийо и Бустинса са контузени.

Прогноза: Леванте – Леганес 2:1

Хетафе – Бетис
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 28.10.2018 г.
Час: 13:00

Хетафе записа трети успех от началото на сезона, като и този път хората на Хосе Бордалас спечелиха при гостуването. В последния им мач от Примера Хетафе се наложи с 2:1 срещу новака Райо Валекано. В момента мадридчани са с изцяло изравнени показатели – по три успеха, ремита и поражения, както и с еднаква голова разлика (8:8). Хетафе е с 12 точки и заема 10-то място.

Бетис записа втора поредна загуба и общо трета до момента за сезона. В предишния кръг севилци отстъпиха с 0:1 у дома от приятната изненада Валядолид. Поражението остави "зелено-белите“ с 12 точки, а играчите на Кике Сетиен са на 11-та позиция в таблицата. За гостуването на север под въпрос за Бетис са Гарсия, Гуардадо и Хоакин.

Прогноза: Хетафе – Бетис 1:1


Алавес – Виляреал
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 28.10.2018 г.
Час: 19:30

Алавес записа втора поредна и общо пета победа от началото на сезона. Този път баските се наложиха с минималното 1:0 като гости на Селта. Така играчите на Абелардо Фернандес вече имат 17 точки и са на 3-то място в класирането, като са на точка от лидера Барселона. Със същия актив е Еспаньол, чийто показатели са по-добри. Марин, Пачеко и Твумаси са контузени за домакините.

Виляреал и Атлетико Мадрид завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от деветия кръг на Примера Дивисион. Всичко най-интересно в мача се случи след почивката. Гостите от столицата първи поведоха, но Марио Гаспар изравни в 65-ата, след хубаво центриране на Карлос Бака. До края до нов гол не се стигна и така двата тима поделиха по точка. В момента "жълтата подводница“ е с 9 пункта и заема незавидното 16-то място в колоната. Бака, Фуего и Сориано са контузени.

Прогноза: Алавес – Виляреал 2:2


Севиля – Уеска
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 29.10.2018 г.
Час: 21:45

Испанският шампион Барселона записа успех с 4:2 над гостуващия Севиля в среща за челната позиция от кръга на Ла Лига. За "рохибланкос“ се разписаха Пабло Сарабия (79) и Луис Муриел (90), но дори техните попадения не бяха достатъчни, за да се противопоставят на шампиона и лидер във временното класиране. В момента играчите на Пабло Мачин са на 4-то място и са с 16 точки. Гоналон, Ескудеро и Кяер до последно ще са под въпрос за южняците.

Новакът Уеска инкасира шеста загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг арагонци отстъпиха с 0:2 от солидния състав на Еспаньол а двубоят бе първи начело на новия треньор Франсико Родригес. Поражението остави Уеска на последното 20-то място, като тимът има 5 точки. Аут за тежката визита в Севиля са Брежанич, Луисиньо и Мелеро.

Прогноза: Севиля – Уеска 4:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
447