Гуардиола: Севиля не игра слабо - ние бяхме силните


Н. Гавазов

Гуардиола: Севиля не игра слабо - ние бяхме силните

Старши треньорът на Барселона Пеп Гуардиола бе изключително доволен от резултата на неговия отбор във втората среща за Суперкупата на Италия. Както е известно, каталунците победиха Севиля с 4:0 и този резултат им позволи да завоюват за девети път ценния трофей. Младият специалист заяви, че се гордее с играчите си, които за играли много силно.

„Аз се гордея със своя отбор, които в сложни климатични условия показаха умен и добър футбол. Играчите бяха настроени за победа и се проявиха като настоящи шампиони, спечелвайки първа титла в сегашния сезон. Ние всички сме много доволни", заяви щастливия Гуардиола.

„Ключов фактор за успеха ни бе играта в отбрана. Реално Севиля нямаше никакви шансове да вкара гол - това е заслугата на целия отбор. Ние победихме защото играхме добре, а не, че съперникът ни действаше слабо. Севиля никога не играе слабо. Това е много силен отбор с отличен треньор. Просто така построихме играта си, че направихме живота на противника ни труден", продължава младия специалист.

„Искам да посветя тази победа на всички играчи, включително и тези, които не играха. Да спечелиш трофей в началото на сезона - това е винаги добре, което ни дава допълнително сила и увереност", завършва Гуардиола.

 

  Сподели
117