Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Примера Дивисион

Атлетик Билбао – Реал Сосиедад
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 05.10.2018 г.
Час: 22:00

Началото на 8-я кръг в испанската Примера Дивисион ще започне с голямото дерби на Баската автономна област, където един срещу друг се изправят тимовете на Атлетик Билбао и Реал Сосиедад.

Домакините записаха пети пореден мач без победа в първенството. Въпреки това, "лъвовете“ не могат да са разочаровани от последния си двубой. Атлетик направиха 1:1 като гости на шампиона Барселона, като баските дори можеха да стигнат и до успех, но допуснаха изравнително попадение в заключителните минути. В момента играчите на Едуардо Берицо са на 15-то място с актив от 7 точки, но и мач по-малко.

Реал Сосиедад записа трета загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг "синьо-белите“ отстъпиха с 0:1 у дома срещу Валенсия. Така селекцията на Асиер Гаритано остава с 8 точки и в момента се намира на 13-то място. Отсъстващи за дербито са Ернандес, Хуанми, Йоренте, Янузай, Гуриди и Мерино.

Прогноза: Атлетик Билбао – Реал Сосиедад 2:1


Жирона – Ейбар
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 06.10.2018 г.
Час: 14:00

Отборът на Жирона записа второ поредно равенство далеч от дома и вече в три последователни мача каталунците нямат победа в първенството. В момента Жирона е с 9 пункта, като заема 11-та позиция в таблицата.

Ейбар допусна втора поредна и общо четвърта загуба от началото на сезона. В последния си мач от Ла Лига баските отстъпиха с 1:3 у дома от намиращия се в добра серия тим на Севиля. Възпитаниците на Хосе Мендилбар са на 17-то място и имат 7 точки на сметката си. Леон и Ескаланте са контузени.

Прогноза: Жирона – Ейбар 1:1


Хетафе – Леванте
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес“, Мадрид
Дата: 06.10.2018 г.
Час: 17:15

Хетафе записа второ поредно реми в първенството и пак с резултат 1:1. Този път клубът от покрайнините на Мадрид спечели точка при визитата си във Виго на Селта. Така кастилци вече са с 9 пункта и се намират на 9-то място. Наставникът Хосе Бордалас не може да разчита единствено на Мигел.

Леванте сложи край на негативната серия от пет последователни мача без успех в Ла Лига. В предишния кръг валенсианци записаха втори успех за кампанията и първи пред собствена публика, надигравайки с 2:1 състава на Алавес. Така "прилепите“ успяха да се измъкнат от зоната на изпадащите и вече са на 16-то място със 7 точки. Чема и Садику продължават да са контузени за гогстите.

Прогноза: Хетафе – Леванте 1:0


Леганес – Райо Валекано
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 06.10.2018 г.
Час: 21:45

Петата загуба от началото на сезона запрати тима на Леганес на последното 20-то място в подреждането. В предишния кръг "лос пепинерос“ отстъпиха с 0:1 като гости на Бетис и остават с актив от 4 точки. Единственият отбор, който клубът от покрайнините на столицата надигра до този момент бе шампионът Барселона. Аранис, Сиовас и Шимановски продължават да са контузени за Леганес.

Райо Валекано записа второ поредно равенство с резултат 2:2 в Примера. Този път "стършелите“ направиха реми при домакинството си на Еспаньол. Столичани имат 5 точки и са под чертата, заемайки 18-та позиция, но селекцията на Мичел е и с мач по-малко. Единственият контузен за Райо е Елустондо.

Прогноза: Леганес – Райо Валекано 1:1


Валядолид – Уеска
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 07.10.2018 г.
Час: 13:00

Виляреал допусна малко очаквана загуби от гостуващия Валядолид. "Виолетовите“ се наложиха с минималното 1:0 в среща от 7-ия кръг на Ла Лига. В герой за своя тим се превърна Леонардо Суарес. 22-годишният аржентинец се разписа в 53-ата минута, като това попадение се оказа напълно достатъчно за трите точки за Валядолид. Кастилци са на 10-то място и имат 9 точки на сметката си.

Другият от новаците – Уеска, записа шести последователен двубой без успех в първенството. В последния си мач обаче клубът от провинция Арагон поне успя да прекъсне поредицата от четири последователни поражения. Уеска направи 1:1 у дома срещу Жирона. Отборът е на предпоследното 19-то място и има 5 точки. Луисиньо, Гаяр, Акапо и Мирамон са контузени.

Прогноза: Валядолид – Уеска 2:0


Еспаньол – Виляреал
Стадион: "RCDE“, Барселона
Дата: 07.10.2018 г.
Час: 19:30

Еспаньол отново не успя да победи далеч от дома. В последния си мач каталунците направиха 2:2 като гости на новака Райо Валекано. В момента "папагалчетата“ имат 11 точки и са на 7-мо място, като Еспаньол е безпогрешен пред собствена публика. Лопес и Ермосо са контузени за домакините.

Непостоянството в изявите на Виляреал пък продължават, след като преди седмица "жълтата подводница“ допусна малко очаквана загуба у дома срещу новака Валядолид за крайното 0:1. Така валенсианци остават с актив от 8 точки и вече са на 12-то място в таблицата. Наставникът Хавиер Кайеха не може да разчита на Фуего и Сориано.

Прогноза: Еспаньол – Виляреал 2:2


Севиля – Селта Виго
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан“, Севиля
Дата: 07.10.2018 г.
Час: 19:30

Севиля продължава с възхода си в Ла Лига. В предишния кръг андалусци постигнаха трета поредна победа. Този път селекцията на Пабло Мачин надигра с 3:1 като гост състава на Ейбар. Рака "рохибланкос“ вече имат 13 пункта и се изкачиха до 3-ото място във временното класиране, като южняците са с точка по-малко от грандовете Барселона и Реал Мадрид. Видал, Гоналон и Ескудеро са в лазарета на Севиля.

Селта записа трето поредно равенство и общо четвърто от началото на сезона. В последния си мач от Примера галисийци направиха 1:1 у дома срещу Хетафе. Играчите на Антонио Мохамед имат 10 точки и към момента се намират на 8-мо място в колоната. Контузен за "небесносините“ е Мазан.

Прогноза: Севиля – Селта Виго 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
512