Реал взе дербито на Мадрид


А. Франгов

Реал взе дербито на Мадрид

Изключителна драма се разви на ст. "Висенте Калдерон". Дербито на испанската столица между Атлетико и Реал завърши 2:1 в полза на "гостите" от Реал. Зрителите на дербито се насладиха на голове в първите и поседните секунди, дузпа, множество греди и гениални вратарски намеси, както и два червени картона. Така за пореден път Реал носи короната на Мадрид и е на първо място във временното класиране на Примера дивисион.

Първият гол в срещата дойде още в 36-та секунда на мача. Рууд Ван Нистелрой изведе момчетата на Бернд Шустер напред и попари всички фенове на Атлетико. Малко след това Уесли Снайдер беше на сантиметри от това да удвои резултата за Реал още в началните минути. Холандецът нацели гредата след атрактивен удар от границата на наказателното поле. В 30-та минута съдията показа втори жълт картон на Переа, и така домакините останаха с човек по-малко. Статуквото се изравни 9 минути по-късно. Голмайсторът Рууд Ван Нистелрой получи директен червен картон след грубо влизане в краката на футболист на "дюшекчиите". Така на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 0:0.

През второто полувреме футболистите на Атлетико натиснаха противника, но Серхио Агуеро, Шимао, Маниш и компания така и не успяха да вкарат коженото кълбо във вратата. След опасни контратаки на Реал на няколко пъти Лео Франко с невероятен рефлекс спаси свойте. В последната минута на редовното време Шимао Саброса все пак се разписа и изравни резултата след шерфектно изпълнен пряк свободен удар. Съдията даде шест минути продължение поради загубено време по средата на втората част, и през това време и двата отбора се хвърлиха в атака. Положенията се редуваха и пред двете врати, но
в самия край на продължението съдията отсъди дузпа за нарушение срещу резервата Дрентеизвършено от Джон Хейтинга. Феноменалният до момента Лео Франко хвана ълъла, но не успя да парира силния шут на Гонсало Игуаин и така Реал (Мадрид) за пореден път печели дербито на испанската столица.

 

АТЛЕТИКО (МАДРИД) - РЕАЛ (МАДРИД) 1:2
0:1
Ван Нистелрой (1)
1:1
Шимао (90)
1:2
Игуаин (90+6) д.

АТЛЕТИКО (4-4-2): Л. Франко; Переа, Хейтинга, Уйфалуши (70 - Л. Гарсия), Перния (48 - Шимао); Маниш, П. Асуншао, Р. гарсия (37 - А. Лопес), Банега; Агуеро, Форлан
Старши-треньор: Хавиер Агире

РЕАЛ (4-3-3):
Касийяс; С. Рамос, Пепе, Канаваро, Марсело; Де ла Ред (80 - Х. Гарсия), Гаго, Салгадо; Игуаин, Ван Нистелрой, Раул (86 - Дренте)
Старши-треньор: Бернд Шустер

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Переа, П. Асуншао, Хейтинга (Атлетико); С. Рамос (Реал)
ЧЕРВЕН КАРТОНИ: Переа (Атлетико), Ван Нистелрой (Реал)

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
205