Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион

Еспаньол – Ейбар
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 25.09.2018 г.
Час: 21:00

С гол, зачетен след намесата на технологията за видеоповторения, Реал Мадрид постигна трудна победа с 1:0 срещу Еспаньол и излезе начело в испанското първенство. В края на първото полувреме отскочила топка в наказателното поле стигна до краката на Марко Асенсио. Футболистът и преодоля вратаря Диего Лопес с премерен удар, насочен в долния десен ъгъл. Така каталунците допуснаха втора загуба за сезона и остават със 7 точки. В момента "папагалчетата“ са на 8-мо място в подреждането.

Доброто представяне на Ейбар продължи и в предишния кръг, когато баските записаха втора поредна домакинска победа. Този път селекцията на Хосе Мендилбар се наложи с 1:0 у дома над Леганес. По този начин играчите на Хосе Мендилбар заличиха лошия старт на кампанията, тъй като вече в три последователни мача нямат поражение.

Прогноза: Еспаньол – Ейбар 1:1


Реал Сосиедад – Райо Валекано
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 25.09.2018 г.
Час: 22:00

Съставът на Реал Сосиедад прекъсна серията от три поредни мача без успех, в която последните два бяха поражения. В предишния кръг баските се справиха с минималното 1:0 като гости над новака Уеска. Така предвожданият от Асиер Гаритано клуб вече има 7 точки и е на 9-то място в колоната. За предстоящия двубой наказани са Ернандес и Хуанми, а контузени са Меркеланс, Йоренте, Янузай и Гуриди.

Новакът Райо Валекано инкасира трета загуба от началото на сезона. В предишния кръг "стършелите“ допуснаха и най-изразителното си поражение до момента, когато отстъпиха с 1:5 от изненадващ съперник в лицето на Алавес. Столичани остават с 3 точки и заемат предпоследното 19-то място, като играчите на Мичел са и с мач по-малко.

Прогноза: Реал Сосиедад – Райо Валекано 2:1


Атлетико Мадрид – Уеска
Стадион: "Уанда Метрополитано“, Мадрид
Дата: 25.09.2018 г.
Час: 23:00

След два кръга без успех Атлетико Мадрид се върна на победния път в Примера дивисион, печелейки с 2:0 при визитата си на тима от едноименното мадридско предградия Хетафе в среща от 5-я кръг. Още в 14-ата минута Давид Сория си вкара автогол за разочарование на феновете по трибуните на "Колисеум Алфонсо Перес“. Тома Лемар вкара второто попадение точно след час игра, когато получи пас зад защитата и с лекота дриблира покрай вратаря за удар на празна мрежа. Носителите на трофея в Лига Европа са пети в класирането с актив от осем точки. Ариас и Витоло са с травми за селекцията на Диего Симеоне.

След добрия старт на сезона, новакът Уеска сега е в серия от три поредни поражения в Ла Лига. В последния си мач от първенството клубът от Арагон отстъпи с 0:1 у дома над Реал Сосиедад. В момента Уеска е на 17-то място и е с 4 пункта. За тежката визита в столицата аут са Брежанич и Йованович.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Уеска 4:0


Атлетик Билбао – Виляреал
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 21:00

Атлетик Билбао продължава да е непобеден от началото на сезона. Въпреки това, в предишния кръг баските пропиляха аванс от два гола и завършиха наравно – 2:2, при гостуването си на Бетис. "Лъвовете“ са в серия от три поредни ремита и в момента имат 6 пункта, като са и с мач по-малко, намирайки се на 12-то място в подреждането. Сусаета и Адуриц са отсъстващи за домакините.

Седмица след като записа първи успех за кампанията, амбициозният тим на Виляреал отново не победи. Този път "жълтата“ подводница завърши 0:0 у дома срещу Валенсия в регионален сблъсък от кръга в Примера. Така възпитаниците на Хавиер Кайеха продължават да са в долната половина на класирането и заемат 14-то място с актив от 5 точки.

Прогноза: Атлетик Билбао – Виляреал 3:2


Валенсия – Селта Виго
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 23:00

Лошата серия на Валенсия от началото на сезона продължи и в двубоя на тима от 5-я кръг на Примера Дивисион. "Лос че“ направиха 0:0 като гости на Виляреал. Възпитаниците на Марсеилно Гарсия Торал играха с човек по-малко в последния половин час след директен червен картон на Даниел Парехо, който влезе много остро с бутоните в глезен на Рамиро Фунес Мори, но и това не помогна домакините да стигнат до трите точки. Пет кръга след началото "прилепите" все още нямат победа и са 15-ти с 4 пункта.

Гол в 94-ата минута лиши Селта Виго от успех. Галисийци водеха с 3:2 у дома при домакинството си на новака Валядолид, но кастилският клуб попари "небесносините“ с попадението в добавеното време, а малко над четвърт час преди края домакините имаха аванс от два гола. Така играчите на Антонио Мохамед добавиха само точка в актива си и в момента Селта е с 8 пункта, като заема 4-то място в подреждането.

Прогноза: Валенсия – Селта Виго 2:1


Алавес – Хетафе
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 27.09.2018 г.
Час: 21:00

Отборът на Алавес записа трети пореден успех, след като в предишния кръг баските разбиха с 5:1 като гости новака Райо Валекано. Победата изкачи предвождания от Абелардо Фернандес клуб на 3-ото място във временното класирането, като Алавес вече с 10 точки.

Хетафе пък допусна втора загуба от началото на кампанията и първа пред собствена публика. В предишния кръг хората на Хосе Бордалас отстъпиха с 0:2 у дома от Атлетико Мадрид. Така тимът от покрайнините на столицата остана със 7 точки и е на 10-то място в таблицата. Пералта е наказан за гостите.

Прогноза: Алавес – Хетафе 2:1


Валядолид – Леванте
Стадион: "Хосе Сория“, Валядолид
Дата: 27.09.2018 г.
Час: 21:00

Новакът Валядолид показаха характер и успя да заличи пасив от два гола, за да стигне до равенство 3:3 при гостуването си на Селта. Последното попадение за кастилци падна в 94-ата минута на срещата и така Валядолид продължава да няма загуба от началото на сезона, като е в серия от три поредни ремита далеч от дома. Не така стоят нещата пред собствена публика, където тимът от едноименния град пък е с две поражения. До момента Валядолид е с 3 точки е на 18-то място в подреждането.

Леванте допусна втора поредна загуба и трета за последните си четири мача в Ла Лига. В предишния кръг "прилепите“ бяха унизени у дома, падайки с 2:6 от Севиля. Поражението остави валенсианци с 4 точки и към момента Леванте е на 16-та позиция в класирането.

Прогноза: Валядолид – Леванте 1:0


Жирона – Бетис
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 27.09.2018 г.
Час: 23:00

Отборът на Жирона спечели точка при гостуването си на шампиона Барселона за крайното 2:2 в мач от 5-ия кръг на Ла Лига. Трябва да се отбележи, че домакините играха почти час с човек по-малко след директния червен картон на Клеман Лангле в 35-ата минута. Преди това Лионел Меси бе дал аванс на каталунците с попадение в 19-ата минута. Два гола на Кристиан Стуани (45' и 51') обаче обърнаха резултата в полза на гостите. В 63-ата домакините успяха да изравнят след попадение на Пике. Така Жирона вече е с 8 пункта и се намира на 6-то място в колоната.

Бетис показа характер и успя да заличи пасив от два гола, за да стигне до равенство за крайното 2:2 у дома срещу коравия тим на Атлетик Билбао. Това бе четвърти пореден мач без победа за "вердибланкос“, които се намират на 13-то място и имат 6 пункта на сметката си.

Прогноза: Жирона – Бетис 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
723