Барселона - Хирона: Домакините ще вземат своето


Н. Гавазов

 Барселона - Хирона: Домакините ще вземат своето

Барселона - Жирона

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 23.09.2018

Час: 21:45

Съдия: Хесус Хил Мансано

Програмата на петия кръг на Примера дивисион ще бъде затворена с каталунското дерби между действащия шампион Барселона и едно от откритията на миналия сезон - Хирона. Двата града се намират само на 102 километра един от друг, което предполага, че на "Камп Ноу" ще има и много почитатели на гостите, а това означава и още по-вълнуваща атмосфера на легендарния стадион.

Нещата при Барселона се развиват според очакванията за старта на кампанията. Каталунците спечелиха всичките си четири мача в Примера дивисион, но без да блестят срещу аутсайдери и средняци и основно заради класата на играчите. Осемте гола срещу Уеска пък направиха шампионите най-резултатния отбор в Примера дивисион. През седмицата Барса посрещна по-класен съперник от досегашните си в лицето на ПСВ. Двубоят в Шампионска лига започна трудно, холандците добре се бранеха и дадоха битка, но фантастичният гол на Лионел Меси промени картината на мача и след като гостите се разкриха, хората на Ернесто Валверде вкараха още три попадения. За пореден път прави впечатление добрата форма на Усман Дембеле, който твърдо се превърна в част от нападателното трио на каталунците и напълно компенсира отсъствието на Малкъм.

Хирона също трябва да е доволна от досегашното си представяне. Тимът започна с домакинско равенство срещу Валядолид и домакинска загуба срещу Реал Мадрид, но след това хората на Еуезибио Сакристан записаха две важни победи, при това срещу сериозни съперници. Най-напред каталунците взеха скалпа на Виляреал при това на терена на "жълтата подводница", а след това постигнаха волева победа над коравия Селта, който преди това бе победил Атлетико Мадрид. Така Хирона събра седем точки до тук и заема десета позиция - на пункт от зоната на Шампионска лига.

Сампер и Малкъм от домакините са в лазарета, а за гостите няма да играят контузените Мойка и Планас.

Двата отбора имат само две срещи помежду си и причината за това е, че хиронци играят в испанския елит едва от миналия сезон. Тогава Барса постигна де победи - 3:0 на терена на своя противник и 6:1 на "Камп Ноу", като причините за разгромяващия резултат са известни на всички почитатели на шампионите - по-малкият каталунски отбор тръгна да се надиграва със съперника си, показвайки открит футбол, което доведе до катастрофата.

Сега едва ли трябва да очакваме подобно нещо. Отчитайки миналогодишния погром, най-вероятно гостите ще покажат затворен футбол и ще чакат шанса си на контраатаки. Но това едва ли ще бъде достатъчно срещу хората на Ернесто Валверде, така че очакванията са за победа на домакините, при това с класически резултат.

Прогноза: Барселона - Хирона 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
464