Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион

Уеска – Реал Сосиедад
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 21.09.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Новакът Уеска инкасира втора поредна загуба в Ла Лига, когато в предишния кръг арагонци отстъпиха с 0:1 у дома от друг от новаците в лицето на Райо Валекано. Така играчите на Лео Франко остават с актив от 4 точки и към момента са на 16-то място в класирането. Камачо, Йованович и Брежанич са контузени за домакините.

Барселона се наложи с 2:1 при визитата си на Реал Сосиедад в мач от четвъртия кръг на Примера. Двата тима си размениха по едно добро полувреме. Ариц Елустондо откри резултата в 12-ата минута, но през втората част баските допуснаха пълен обрат и в крайна сметка си остават с 4 точки до момента. Още в началото на сезона наставникът Асиер Гаритано има да нарежда много кадрови ребуси, тъй като с травми са Гуриди, Янузай, Йоренте и Хосе.

Прогноза: Уеска – Реал Сосиедад 0:1


Райо Валекано – Алавес
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Адриан Кордеро

Новакът Райо Валекано постигна първи успех за тазгодишната кампания. В предишния кръг "стършелите“ сразиха с 1:0 Уеска. Така столичани имат 3 точки и са на 18-то място, но са и с мач по-малко. В тима няма кадрови проблеми.

Прогресът на Алавес пък продължи и преди седмица, когато баските завоюваха втори пореден успех в Примера. Този път селекцията на Абелардо Фернандес се наложи с 1:0 като гост тима на Валядолид след гол на Ибай Гомес дълбоко в добавеното време. Алавес вече има 7 точки и е на 7-ма позиция в колоната. Бастон, Ели и Собрино са контузени за гостите.

Прогноза: Райо Валекано – Алавес 1:1


Селта Виго – Валядолид
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Едуардо Прието

Съставът на Селта допусна първа загуба за сезона. В последния си мач от първенството "небесносините“ отстъпиха с 2:3 като гости на Жирона. Така галисийци останаха със 7 точки на сметката си и засега хората на Антонио Мохамед заемат 3-ото място в класирането. Кабрал е наказан, а Мазан е контузен.

Новакът Валядолид продължава да няма победа от началото на сезона, като и в предишния кръг кастилци отново загубиха пред собствена публика, отстъпвайки драматично с 0:1 от Алавес след допуснат гол в добавеното време на срещата. Така клубът, който вече е собственост на бразилската легенда Роналдо, остава с 2 точки и е на 19-то място в колоната.

Прогноза: Селта Виго – Валядолид 2:1


Ейбар – Леганес
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 22.09.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Марио Мелеро

Ейбар бе много близо до това да хвърли бомбата на предишния кръг в Ла Лига, когато стигна до 1:1 като гост на Атлетико Мадрид. Баските откриха резултата в 87-ата минута, но в добавеното време допуснаха попадение, което им коства престижния успех. Така играчите на Хосе Мендилбар са с 4 точки към момента заемат 15-то място. Леон е аут за домакините.

Леганес записа трета загуба от началото на сезона, след като този път "лос пепинерос“ отстъпиха с 0:1 у дома от Виляреал. Така клубът от покрайнините на Мадрид остава с едва 1 точка и заема еднолично последното 20-то място в таблицата. Аранис и Шимановски са контузени

Прогноза: Ейбар – Леганес 2:0


Леванте – Севиля
Стадион: "Сиудад де Валенсия“, Валенсия
Дата: 23.09.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Гийермо Куадра

Съставът на Леванте записа трети пореден мач без успех в шампионата. В предишния кръг "прилепите“ загубиха с 0:1 като гости на Еспаньол. Валенсианци имат 4 точки, които към момента им отреждат 11-то място. Коке и Садику са контузени за домакините.

Севиля също не оправдава ни най-малко големите очаквания. Амбициозният андалуски клуб инкасира втора поредна загуба в Ла Лига. Този път "рохибланкос“ изненадващо се издъниха у дома срещу Хетафе за крайното 0:2. Селекцията на Едуардо Берисо има 4 пункта и е на 12-то място. Отсъстващи за визитата край Средиземно море са Гоналон, Меркадо и Ескудеро.

Прогноза: Леванте – Севиля 2:3


Виляреал – Валенсия
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 23.09.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Сантяго Хайме

Виляреал се поздрави с първа победа за сезона в Ла Лига. "Жълтата подводница" стигна до успех като гост с 1:0 над Леганес в среща от кръга на испанското първенство. Единственото попадение в този двубой падна след малко повече от час игра. Тогава Карлос Бака засече топката в мрежата след центриране от фаул на Мигел Лаюн. Възпитаниците на Хавиер Кайеха са с 4 точки и са на 14-то място в класирането. С контузии преди регионалното дерби са Бонера и Фуего.

Валенсия отново разочарова своите фенове, след като продължава без победа от началото на сезона в Ла Лига. Този път "прилепите" направиха 0:0 у дома срещу Бетис в среща, в което не се случи нищо запомнящо се. Хората на Марселино Гарсия Торал са с 3 точки са на неприемливата за отбор от техния ранг 17-та позиция. Кондогбия и Гарай са с травми за "лос че“.

Прогноза: Виляреал – Валенсия 2:2


Бетис – Атлетик Билбао
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 23.09.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Естрада

Тимът на Бетис записа второ поредно равенство далеч от дома, като и този път ремито бе нулево. В предишния кръг андалусци си тръгнаха с точка от визитата на Валенсия. "Зелено-белите“ имаха по-добрите положения през целия мач, но така и не успяха да ги реализират. Така футболистите на Кике Сетиен са с 5 точки, като заемат 10-то място. Федал е единственият контузен за домакините.

Атлетик Билбао и Реал Мадрид не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат 1:1 в среща от четвъртия кръг на Ла Лига. Домакините откриха резултата чрез Икер Муниаин, който се разписа в 32-ата минута. Той бе точен от самата голлиния, но останаха сериозни съмнения за засада. В 64-ата Иско изравни. Реферът прецени, че играчът не е играл умишлено и не отсъди наказателен удар. До края на мача до нов гол така и не се стигна и така двата тима поделиха по точка. "Лъвовете“ са с 5 пункта и са на 8-мо място, като баските са и с мач по-малко и все още не познават вкуса на поражението.

Прогноза: Бетис – Атлетик Билбао 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
555