Валядолид - Барселона: Новакът няма да спре шампиона


Н. Гавазов

Валядолид - Барселона: Новакът няма да спре шампиона

Валядолид - Барселона

Стадион: "Сан Сория", Валядолид

Дата: 25.08.2018 г.

Час: 23:15

Съдия: Де Бургос Бенгоечеа

Във втория кръг на Примера дивисион Барселона ще гостува на новото попълнение на испанския елит Валядолид, който прекара последните четири години в изгнание. Любопитното е, че в годината на изпадането си  "бяло-виолетовите" победиха каталунците на свой терен, така че феновете на тима от Кастилия и Леон имат добри спомени от последната среща между двата тима.

След завръщането си  Валядолид направи 0:0 с другия каталунски отбор Хирона, без да впечатли в мача и само пропуските на съперника позволиха на тима на Серджо Гонзалес, който владееше топката в 32% от времето, да измъкне точката. Като цяло Валядолид е аутсайдер. Клубът на практика не успя да се подсили, закупи само двама в лицето на Алкараз и Коп, а също така нае Унал, Кеко, Суарес, Верде и Иви. Сред заминалите е голмайсторът Хайме Мата, който вкара 36 гола през миналия сезон.

Барселона започна с победа срещу Алавес, който дълго време успя да опази вратата си. Гостите рухнаха след почивката, като  Лео Меси вкара два гола, а Филипе Коутиньо се отчете с едно попадение. Общите впечатления от мача са, че каталунците не се напрегнаха докрай срещу упорития тим на баските и вдигнаха оборите едва след 60-та минута. По принцип шампионите не би трябвало да имат проблеми с днешното гостуване, разбира се, ако не подценят съперника си. Барселона притежава прекрасен кадрови потенциал, като дори при ротация от страна на Ернесто Валверде отборът не губи много от качеството си. Това се видя в първия мач, когато Коутиньо, Видал, Малкъм и Артур останаха на пейката.

Когато в началото на анонса говорехме за последната победа на Валядолид над Барселона, следва да кажем и това, че този успех дойде след 16-годишно отсъствие.

Разликата в класите на двата тима е огромна и ако трябва да се говори за някаква интрига, тя може да се търси в посока на това кои ще са голмайсторите за шампионите. Иначе въпросителните относно победителя в мача би трябвало да отпаднат още сега.

Прогноза: Валядолид - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
506