Агент: Куртоа щеше да остане, ако семейството му бе в Лондон


Н. Гавазов

Агент: Куртоа щеше да остане, ако семейството му бе в Лондон

Агентът на вратаря на Реал Мадрид Тибо Куртоа заяви, че белгиецът е щял да остане верен на Челси, ако семейството му е живеело в Лондон. Напомняме, че по време на презентацията си като играч на Реал Мадрид Тибо целуна емблемата на Кралския клуб и заяви, че е сбъднал мечтата си. Такова поведение ядоса феновете на Челси. В добавка, почитателите на "сините" не забравиха, че вратарят организира бойкот в последните си дни на "Стамфорд Бридж".

Агент Кристоф Хенротай обаче побърза да увери, че изключително семейни мотиви са накарали Куртоа да смени работното си място.

"Тук има някакво неразбиране. Хората назовават неправилните причини, заради които той напусна. Неговите деца го подтикнаха на този ход.

Ако семейството му живееше в Лондон, всичко щеше да бъде напълно различно. Той би останал, защото нямаше да има причини да напуска клуб като Челси, където може да печели трофеи. За съжаление, неговите деца живеят със своята майка в Мадрид.

Той бе свързан с договор и решението е на Челси, но заради изтичащия контракт Челси бе заинтересован от това да се договори с Реал Мадрид. Така и стана.

Това са обстоятелства от личен характер, за това трябва да проявите уважение. Челси влезе в положение и наистина съдейства за сключването на сделката.

Те работеха бързо и точно, проявявайки внимание и отчитайки човешките чувства. Никой не е заставал срещу своите фенове. Просто трябваше да се излезе от ситуацията, която не е идеална", заяви агентът.

  Сподели
459