Роналдо отклони предложение на Реал Мадрид за нов договор


Н. Гавазов

Роналдо отклони предложение на Реал Мадрид за нов договор

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отклони нов, по-добър контракт от страна на ръководството на клуба. Според информацията, представители на Кралския клуб са предложили на 33-годишния нападател съглашение със заплата от 25 милиона евро на година, като с бонусите тази сума може да достигне 32.5 милиона евро. Португалецът обаче настоява за заплата от 60 милиона евро.

Напомняме, че Кристиано пристигна в Реал Мадрид през 2009 година от Манчестър Юнайтед. През изминалия сезон той проведе 44 мача за "бланкосите", в които се отчете с 44 гола и осем асистенции.

По-рано в пресата се появиха информации, че Кристиано още няколко дни преди финала в Шампионска лига е съобщил на съотборниците си за своето намерение да напусне клуба след края на сезона. Португалецът обяснил своето решение с това, че ситуацията в клуба се е усложнила за него.

След това пък журналистът Нуну Гомеш, който също така е и приятел на нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, обясни причините за недоволството на футболиста от своето положение в Реал Мадрид:  "Не мисля, че той ще си тръгне, но него го дразни това, че му обещаха удължаване на контракта, но това така и не се случи. Реал и Кристиано ще се разберат. Роналдо е най-добрият футболист в света. Той получава много по-малко от това, което заслужава. Роналдо иска същото отношение към себе си, каквото получават Шави, Иниеста и Меси в Барселона. С всички тях бяха удължени контрактите. Това прави играчите щастливи, удовлетворени, освен това те получават парите, които заслужават. Отношенията между Роналдо и Перес охладняха. Той му обеща, че ще продължи договора и ще увеличи заплатата. Когато Роналдо се обърна с молба да бъде удължено съглашението, те му отговориха, че сега не е подходящото време за това. Сезонът завърши, а нищо не се случва. Той е разстроен, защото клубът не изпълни своите обещания. За Роналдо Реал е най-доброто място, няма друго такова. Той обича Мадрид. От него се интересува ПСЖ и Манчестър Юнайтед, но той не иска никъде да ходи. Кристиано е на мнение, че именно в Реал ще спечели повече трофеи и "Златни топки".

  Сподели
722