Стана известна причината за напускането на Зидан


Н. Гавазов

Стана известна причината за напускането на Зидан

Испанското издание AS публикува материал, в който разказа за вероятните причини за напускането на Зинедин Зидан от поста старши-треньор на Реал Мадрид. Според информация на медията, французинът е влошил отношенията си с президента на клуба Флорентино Перес заради това, че босът е планирал трансферите за лятото без да се допита до мнението на специалиста и без да получи неговото одобрение.

По-конкретно, става дума за вратаря на Атлетик Кепа Арисабалага, нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски и звездата на ПСЖ Неймар. Зидан не е бил заинтересуван от привличането на тримата и е останал недоволен от намеренията на Перес да хвърли усилия по привличането им.

Освен това Зинедин е бил силно обезпокоен относно неяснотата с бъдещето на Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Вчера стана известно, че французинът от миналата година силно е лобирал за идеята да бъде увеличена заплатата на португалеца и да бъде продължено съглашението със звездата, но така и не е срещнал разбиране от страна на Перес.

Не на последно място, Зидан е останал разочарован от отсъствието на подкрепа от страна на клубната управа в средата на миналия сезон, когато медиите свързваха Йоахим Льов и Маурисио Почетино с неговия пост. Тогава в средствата за масова информация се разгоря кампания, че французинът ще бъде уволнен, но от клуба не последва никаква реакция.

Напомняме, че вчера Зидан оправда решението си с това, че повече не е в състояние да мотивира играчите: "Дойде момент, когато са нужни промени. Мисля, че това е правилно решение за всички. Играчите се нуждаят от промени. Трябва да им благодаря, тъй като в края на краищата те се биеха на терена. В този клуб има големи очаквания. Ние винаги се стремим към повече и аз не мога да искам от своите играчи повече. Сега дойде време те да чуят нов глас в съблекалнята. Тук не е така лесно, че просто да взема и да остана. Ако остана, тогава на отбора ще е трудно да побеждава".

  Сподели
499