Атлетико предлага на Гризман 10 милиона повече от Барселона


Н. Гавазов

Атлетико предлага на Гризман 10 милиона повече от Барселона

Атлетико Мадрид предлага на нападателя Антоан Гризман рекорден контракт, за да се откаже от трансфер в Барселона. Според информацията, каталунците предлагат на френския национал заплата от около 14 милиона евро на сезон, но "дюшекчиите" са готови да предоставят на Гризман сделка с подобрени условия със заплата от 25 милиона евро.

Барселона не може да закупи Гризман до 1 юли, тогава стойността на опцията за откупване на контракта на играча пада на 100 милиона евро и по всичко изглежда, че испанският шампион чака този момент.

В същото време стана известно каква каза наставникът на столичани Диего Симеоне по време на мача с Ейбар от последния кръг на Примера дивисион. Както е известно, в навечерието на двубоя нападателят е уведомил ръководството на клуба, че остава в Мадрид, но страните са решили да не разгласяват публично решението, за да не засенчат сбогуването на Фернандо Торес с феновете. По време на срещата обаче фенове на Атлетико освиркваха Гризман, който пък се разплака.

Тогава камерите хванаха Диего Симеоне да говори нещо, а по-късно журналисти разчетоха: "40-50, не повече". Сега излязоха по-големи подробности от изказването на специалиста: "40-50 идиота, не повече... Това е нагласено, провокация".

Според инсайдери, в Атлетико подозират, че Барселона стои зад освиркванията на Гризман. Предполага се, че при каталунците е изтекла информация за решението на нападателя да остане в испанската столица и това е накарало Барселона да предприеме ход, с които да разгневи Антоан.

Напомняме, че след финала в Лига Европа с Олимпик Марсилия изпълнителният директор на Атлетико Мадрид Мигел Анхел Хил Марин отново коментира ситуацията с нападателя на отбора Антоан Гризман: "Всичко напълно зависи от неговите чувства. Ако той иска, може да твори история с Атлетико, където всичко се върти около него или да отиде в клуб, където никога няма да влезе в историята. Ако той реши, че не иска да продължава с нас, тогава ще приемем неговото решение".

  Сподели
478