Реал Мадрид насочва вниманието си от Неймар към две звезди от Висшата лига


Н. Гавазов

Реал Мадрид насочва вниманието си от Неймар към две звезди от Висшата лига

Реал Мадрид е готов да превключи своето внимание от нападателя на ПСЖ Неймар към две от звездите на английската Висша лига. Както е известно, бразилецът бе главна трансферна цел на клуба от испанската столица, като дори се говореше, че Флорентино Перес е заделил 350 милиона евро, за да доведе бившия играч на Барселона на "Сантяго Бернабеу".

С пристигането на Томас Тухел в Париж, по всичко изглежда, че Неймар ще остане във френската столица. Тези дни стана известно, че звездата е разговарял с новия си наставник и е обещал да продължи да защитава цветовете на ПСЖ. А босовете на клуба пък дадоха гаранции на Тухел, че няма да допуснат заминаване на Неймар.

Промяната в Париж е накарала Реал Мадрид да насочи своето внимание в друга посока. Според El Confidencial, на "Сантяго Бернабеу" вече са се примирили с това, че няма да получат бразилеца през това лято. В същото време Перес силно желае да извърши голям трансфер - не само с комерсиална цел, но и за реално укрепване на състава.

Съобщава се, че Реал Мадрид се опитва да намери алтернативи и в този смисъл планира да подпише с крилата Мохамед Салах и Еден Азар. Футболистът на Ливърпул ясно заяви за намерението си да остане на "Анфийлд" и да се бори за трофеи, за това испанският гранд трябва да бъде много убедителен от финансова гледна точка, за да доведе египтянина в Мадрид.  Грандът от испанската столица обаче вярва в успеха си.

По-лесна изглежда ситуацията с Азар. Белгиецът отложи подписването на новия договор и изчаква да стане ясна ситуацията около мениджърския пост в клуба, но най-вече да се увери, че Челси продължава да преследва големи цели и има високи амбиции. В Кралския клуб са сигурни, че евентуален трансфер на Азар няма да е скъп за сегашните мащаби на трансферния пазар - около 100 милиона евро.

  Сподели
455